Copernicus SG opent dansend nieuwe sporthal

14-04-2022

HOORNGIDS HOORN | Op woensdag 20 april om 11.00 uur zal onder andere de wethouder Sport Kholoud Al Mobayed en oudleerling en personal trainer Merel Sas de gloednieuwe sporthal van Copernicus SG aan de Nieuwe Steen openen. De leerlingen van de Copernicus-Plus Klas zullen de nieuwe ruimte inwijden met een dansoptreden.

Docent Lichamelijke Opvoeding Patrick Slagter zegt hierover “Het gymlokaal is zeker uniek te noemen! Er zijn meerdere jaren en met diverse partijen goed nagedacht over de bouw en de indeling. Voorzien van de nieuwste systemen om de leerlingen optimaal te faciliteren en te stimuleren. Zoals extra zekeringen vanuit het plafond voor de trampoline en een heuse Crossfit-sectie. Met onder andere kettlebells, springblokken en training ropes. Wij zijn erg blij met de komst van onze vierde interne gymzaal. Zo kunnen we onze leerlingen nog beter sportief en kundig onderwijs aanbieden.”  

Over Copericus SG
De Copernicus SG is een openbare middelbare school in Hoorn voor mavo, havo en vwo en genoemd naar wetenschapper Nicolaas Copernicus (1473). Net als Copernicus houden zij van leren en nieuwsgierigheid. Copernicus ontdekte dat de aarde om de zon draait. Op deze school draait alles om onze leerling.

Op de Copernicus leren kinderen veel meer dan alleen de standaard schoolvakken. Zo ontdek je talent en je interesses door in de onderbouw voor de sportklas of de Copernicus-klas te kiezen. In de sportklas krijg je het hele jaar door extra sportlessen en -activiteiten. In de Copernicus-klas kies je tijdens de plus-uren elke periode voor een ander keuzevak. Denk bijvoorbeeld aan Chinees, drama, programmeren, dans, high school English en nog heel veel meer! www.copernicushoorn.nl (http://www.copernicushoorn.nl)

 

 

copernicus copernicus