Fractie Tonnaer vraagt om bewakingscamera's achter Winkelcentrum Grote Beer

Al langere tijd klachten over overlast

HOORNGIDS HOORN | Namens Fractie Tonnaer heeft raadslid Marieke Rijk vragen gesteld aan het college van B&W over overlast die vooral ’s avonds en ’s nachts wordt ervaren op de parkeerplaatsen achter Winkelcentrum Grote Beer in Grote Waal.

”Al langere tijd wordt onze fractie benaderd door direct omwonenden bij de Grote Beer. Nadat wij contact op hebben genomen met de handhaving is er geconstateerd dat de signalen kloppen. Fractie Tonnaer vraagt om bewakingscamera’s in te zetten om deze overlast te bestrijden en te voorkomen”, aldus Marieke Rijk. Hieronder de brief aan het college van B&W met de vraag om bewakingscamera’s te plaatsen:

Aan College van Burgemeester en wethouders Hoorn
Betreft: vraag over bestrijden overlast bij WC de Grote Beer

Hoorn, 20 april 2022.

Afgelopen weken is Fractie Tonnaer benaderd door direct omwonenden van de Grote Beer. Bewoners ervaren dagelijks overlast, vooral in de avonduren, van met name jonge mannen die zich in auto’s verzamelen onder de overkapping van het parkeerterrein achter het winkelcentrum de Grote Beer en drugs verhandelen en gebruiken. Zij houden zich daar langdurig op en laten rommel achter. Ook wordt veel graffiti op de muren aangebracht.

Omwonende bewoners spreken veroorzakers van de overlast aan op hun gedrag en dan met name over het achterlaten van rommel. De eigenaar van het winkelcentrum laat het parkeerterrein dagelijks schoonmaken.

Naar aanleiding van vragen van onze fractie heeft Handhaving onderzoek gedaan. Uit het onderzoek blijkt dat de signalen die wij van bewoners hebben gekregen kloppen. Deze locatie zal nu samen met de politie regelmatig meegenomen worden in de surveillance. Handhaving wil even afwachten wat het effect hiervan is.

Handhaving heeft laten weten pas camera’s op te hangen nadat voldoende duidelijk is welke problemen zich afspelen bij de Grote Beer. Er zou eerst een degelijke onderbouwing en een besluit door de Driehoek (burgemeester, politie, justitie) voor nodig zijn om camera’s te plaatsen.

De overlast bij Winkelcentrum de Grote Beer bestaat al maanden. Naast de inzet van politie en Handhaving adviseren wij bewakingscamera’s te plaatsen.

· Wilt u om overlast te voorkomen en te bestrijden toestemming vragen aan de Driehoek voor het plaatsen van bewakingscamera’s bij Winkelcentrum de Grote Beer ?
 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Marieke Rijk, gemeenteraadslid

Foto: Google

Winkelcentrum Grote Beer achterzijde Winkelcentrum Grote Beer achterzijde