De tweede Westfriese Struuntocht kan weer

Zaterdag 8 oktober 2022

HOORNGIDS REGIO |  Goed nieuws! Dit jaar kunnen we eindelijk de organisatie weer oppakken. De tweede editie van de Westfriese Struuntocht, die plaats zou vinden op 21 maart 2020, komt eraan in oktober. Net als de eerste editie zal deze wandeltocht in Enkhuizen plaatsvinden. En wel op zaterdag 8 oktober 2022 vanaf 19:00 uur.

Tijdens de tocht wandelt u door de straten, langs en in een enkel geval zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale panden. U ontdekt verborgen straatjes, bedrijven, verenigingen en fraaie architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven” aldus Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht. 

Kink in de kabel

In 2020 zou voor de tweede keer de Westfriese Struuntocht georganiseerd worden. Alles was geregeld: route, animatie, locaties, vrijwilligers, …, maar Nederland ging een week voor het evenement in een lockdown. Wandelaars, die een ticket hadden gekocht, doneerden deze aan de goede doelen: Praktijkschool West-Friesland, Stichting Babyspullen en De Baanbreker. Zo konden we, ondanks dat er geen fundraising wandeltocht was, toch aan ieder goed doel een cheque van € 1.000,- overhandigen”, aldus secretaris Marion Breg.

Vernieuwde route, vertrouwd start- en eindpunt

Op dit moment is men bezig om de route, die men in 2020 voor ogen had, te finetunen. De route is anders dan de eerste editie, al blijft het begin- en eindpunt hetzelfde. Verzamelen en starten bij het station Enkhuizen. Geëindigd wordt in Brouwerij de Werf, waar u nog gezellig kunt napraten.

Kaartverkoop start binnenkort

Binnenkort wordt u geïnformeerd over de kaartverkoop met speciale early bird prijs. Houd de Facebook pagina of website in de gaten: https://www.westfriesestruuntocht.nl (https://www.westfriesestruuntocht.nl).

Organisatie door Westfriese serviceclubs

De organisatie is in handen van serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen en Rotary Enkhuizen.

westfriese struuntocht westfriese struuntocht