Optreden van Klezmer-groep de Klezbez in de Dorpskerk Opperdoes

27-04-2022

HOORNGIDS REGIO | Op 14 mei  treedt de Klezmer-groep de Klezbez uit Rotterdam op in de Dorpskerk van Opperdoes, Kerkebuurt16. Klezbez is een 6-koppige Klezmer-groep, die al 18 jaar bestaat.

Wat kunt u verwachten?
Muziek, bestaande uit vrolijke en weemoedige melodieën:  beide elementen die het leven van ons ieder in zich draagt. De combinatie van gitaar, bas, accordeon, klarinet, viool en uiteraard zang, zorgt voor een mooi gevarieerd programma. Klezmermuziek, muziek van de Klezmorim, rondtrekkende Joodse muzikanten, die vooral hun muziek speelden op bruiloften en begrafenissen in Oost-Europa. Muziek die de mensen kracht gaf om door te gaan: een houvast in het leven, ‘dat het ooit weer beter zal worden’. De Klezmer-muziek mengde zich altijd  met de lokale muziek van de diverse landen en later met de jazz in Amerika.

De grote revival kwam in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, toen de muziek uit Amerika “terugkwam” naar Europa tijdens de grote muziekfestivals. U hoort o.a. enkele Jiddische en Hebreeuwse liederen tijdens dit optreden. Ook hebben we enkele muziekstukken in ons programma (die hun oorsprong vinden in de zigeunermuziek) van de Roma, Oost-Europese zigeuners, en Spaanse en Argentijnse muziek, de tango.

Kortom, Klezmermuziek met enkele uitstapjes naar andere muziekstijlen uit het hart!

Bezetting van de band:                                                     

Ben van de Berg: accordeonist

Elle Corbeth; violiste

Hanneke Ris: klarinettiste                                                          

Arie de Bruin: gitarist en zanger

Rene de Bruin: contrabassist

Helene Dongelmans: zangeres

Datum: 14 mei 2022

Inloop: 19.30 uur

Concert: 20.00 - 22.00  uur ( halverwege pauze)

Prijs: €15,- inclusief koffie/thee in de pauze. Graag contant aan de deur betalen.

Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen een vriendelijk verzoek om vooraf te reserveren via info@dorpskerkopperdoes.nl (mailto:info@dorpskerkopperdoes.nl)

Klezbez Klezbez