Bijeenkomst Aquariumvereniging Black Molly in kantine Always Forward

29-04-2022

HOORNGIDS HOORN | Leden van aquariumvereniging Black Molly organiseren op dinsdag 10 mei van 20.00 tot 22.00 uur een informatieve bijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging Always Forward in het Wilhelminapark, waarbij iedereen, leden en niet-leden, van harte welkom is. 

Tijdens deze bijeenkomst delen Silvia Spoelder en Kees de Jong hun ervaringen over de leuke hobby die het houden van vissen in een aquarium is en gaan ditmaal met name in op de aspecten over de vele soorten visvoer.
 
Kopen of zelf kweken
Het is tegenwoordig niet zo moeilijk meer om verschillende soorten voer voor de vissen te bemachtigen. In de handel is van alles verkrijgbaar. Van vele soorten droog- tot diepvriesvoer. Daarnaast is het zelf vangen van voeren, voornamelijk watervlooien en cyclops, ook nog steeds een goede aanvulling op het dieet. Toch is er nog een andere manier om goed voer te krijgen: zelf kweken. Vooral bij het kweken van vissen is dit bijna altijd noodzakelijk. Vooral voor de kleine pasgeboren vissen is het noodzakelijk om deze tijdens hun eerste levensdagen te voorzien van minuscuul levend voer dat je zelf moet kweken. Ook voor volwassen vissen is zelfgekweekt voer prima geschikt. Het is goed voor je vissen en kan leuk zijn om te doen. 

Ervaringen
Tijdens deze bijeenkomst delen Silvia Spoelder en Kees de Jong hun ervaringen over het kweken van voer. Veel soorten voer zijn door het toepassen van een paar eenvoudige regels eenvoudig te kweken. In de lezing wordt dit verder uitgelicht en van een aantal soorten zullen entporties worden meegenomen, zodat eventuele geïnteresseerden thuis voer kunnen gaan kweken.
Dinsdag 10 mei kunnen geïnteresseerden in aquaria er alles over horen en zien in de kantine van Always Forward aan de Holenweg in Hoorn. Aanvang is 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom. 

Maanvis met eitjes Maanvis met eitjes