Activiteiten van Inloophuis Pisa

02-05-2022

HOORNGIDS HOORN | Openingstijden mei: Voor de spontane inloop ben je van harte welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 13.00 en op woensdag van 13.00 tot 16.30 uur. 

Op donderdag 5 mei en 26 mei is Pisa gesloten, maar op de andere dagen kun je zonder afspraak en geheel kosteloos bij Pisa binnenstappen voor een gesprek en een kop koffie. Goed getrainde gastvrouwen en -heren ontvangen je graag met hun warme hart en luisterend oor. 
Buiten de openingstijden kun je bellen op 0229-75 85 31 en een boodschap achterlaten of stel je vraag via de website (https://inloophuispisa.us3.list-manage.com/track/click?u=76ef1e448fc5524ea32744003&id=5aaf5b5b63&e=7f406adbd7). Een van de gastheren of -vrouwen neemt contact met je op.

Wil je meer weten over het programma van mei, kijk dan hier (https://inloophuispisa.us3.list-manage.com/track/click?u=76ef1e448fc5524ea32744003&id=37865c8756&e=7f406adbd7). Er zijn mooie activiteiten gepland, zoals een combi-workshop Qi Gong en Klankschalen, een creatieve workshop Leparello maken en het programma van 6 bijeenkomsten van Zingend naar Herstel. Daarnaast de reguliere activiteiten zoals de herensociëteit, de lunchtafel, kindertijd en diverse lotgenotengroepen. Je bent van harte welkom om mee te doen.

Creatieve workshop:
Leparello maken

Op maandagochtend 23 mei is er  een creatieve workshop Werken met Papier. Joki Harms helpt de deelnemers een Leparello te maken, een gevouwen boekje, met een mooie kaft en eventueel een persoonlijke boodschap voor een dierbare.
Pisa geeft ondersteuning aan mensen die direct of indirect zijn geconfronteerd met kanker. Bij het omgaan met de gevolgen van kanker biedt Pisa meer dan alleen praten, namelijk ook verschillende vormen van creatieve expressie. Bij de workshop kun je een boekje maken om te gebruiken als dagboekje, als tekenboekje of om als cadeau te gebruiken. Met een mooi gedicht wordt het een persoonlijk geschenk voor een dierbare.
Stap voor stap legt de begeleider Joki Harms uit hoe je de bladzijden vouwt en hoe je het kunt afgewerkt met een mooie kaft. Gewoon ontspannen samen bezig zijn, in een huiselijke omgeving, waarbij die kanker eens niét op de voorgrond hoeft te staan.
De workshop is op maandag 23 mei, inloop 9.30, start 10.00 tot 12.00, eventueel met uitloop.
Deelname is € 10.-. Aanmelden kan via 0229-758531 of administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl).

Sponsorrun Battle4Life

Dit jaar vindt voor de 5e keer de Battle4Life plaats. Het is een prachtige obstakelrun in het Julianapark in Hoorn over 5, 10 of 15 kilometer. De opbrengst daarvan wordt volledig aan Pisa gedoneerd. 
Het gaat om het meedoen en de lol! Vrijwilliger van het battle4life-team Karin Zeeman: “Kanker heb je niet alleen. En in het verlengde laat het samen meedoen aan een obstakelrun ook zien, dat je elkaar vasthoudt, elkaar volgt en zorgt dat je samen bij de finish komt!”
Wie wil meedoen of heeft sportievelingen in zijn omgeving? Vrienden, kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, buren, collega’s, bekenden….vraag ze en vorm samen een team om een onwijs leuke dag mee te maken.
Dus geef je hier op! Durf je het echt niet aan om zelf mee te doen? Draag je steentje bij als vrijwilliger. Of kom kijken: toeschouwers slepen de sporters er door!

Workshop: Qi Gong en Klankschalen

Op woensdagochtend 18 mei kun je aan de workshop Qi Gong en Klankschalen meedoen. De diagnose kanker en de behandelingen daar tegen kunnen voor veel lichamelijke spanningen zorgen. Qi Gong en Klankschalen zijn twee werkvormen die kunnen helpen om je te ontspannen en even op een andere manier met je lichaam bezig te zijn.
De workshop begint met Qi Gong gegeven door Gaitrie Jipat. Qi Gong is het trainen van interne energie met behulp van simpele oefeningen. Je werkt aan je gronding, lichaamsstructuur en doorstroming van energie, waardoor je stress en spanningen weg laat stromen.
Na een korte pauze start de Klankschalen-workshop, gegeven door Roswitha Leeuwerink. Door het geluid en de trillingen van de klankschalen resoneren de cellen in je lichaam mee, waardoor je lichaam zich ontspant en heelt.

De workshop is op woensdag 18 mei van 10 tot 12 uur en is geschikt voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met kanker.
Deelname kost € 5,-. Aanmelden voor de workshop kan via administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl) of 0229-758531. 

Postcode Loterij schenkt 8 ton aan IPSO

De Nationale Postcode Loterij heeft IPSO een mooie schenking gedaan: € 800.000.-. Dit is een geweldige erkenning voor het belangrijke werk dat alle Centra voor leven met en na kanker, waaronder Inloophuis Pisa, doen voor iedereen die geraakt is door kanker.

Inloophuis Pisa is een van de centra voor leven met en na kanker en aangesloten bij Stichting IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie). Dit is de brancheorganisatie van 81 IPSO inloophuizen in Nederland. In deze centra kunnen mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden terecht voor informele, psychosociale zorg. Jaarlijks bezoeken ruim 200.000 mensen een IPSO-centrum in het land en dagelijks bieden ruim 4.500 deskundig opgeleide vrijwilligers deze vorm van informele zorg.

Inloophuis Pisa Inloophuis Pisa