Opbouw strekdammen bij schouwburg  Het Park

04-05-2022

HOORNGIDS REGIO | Na een periode van relatieve rust worden op dit moment de strekdammen bij schouwburg Het Park opgebouwd door de Alliantie Markermeerdijken. Eerst wordt het zand weggegraven dat er eerder is aangebracht. Dit zand heeft ervoor gezorgd dat de ondergrond kon inklinken en nu op sterkte is. Als het zand is weggehaald, leggen de medewerkers zinkstukken op de dam. 

Een zinkstuk is een soort worteldoek dat ervoor zorgt dat het zand niet kan wegzakken. Daarop komt dan een vlechtwerk/raster van wilgentakken. Als laatste worden stenen op de zinkstukken geplaatst. De eerste strekdam is bijna klaar, bij de tweede strekdam is men net gestart met opbouwen en bij de derde strekdam is de Alliantie we gestart met afgraven. 

Afsluitingen
Door de versterkingswerkzaamheden kan het voorkomen dat een weg of een wandel- of fietspad moet worden afgesloten. Hieronder staan de afsluitingen voor de komende periode, met eventuele omleidingsroutes. 
Hoorn - Voetpad van de schouwburg tot aan Visserseiland: juni t/m september 2022.
De Weel / Laag-Schardammerweg - volledige afsluiting: juni t/m december 2022 en april t/m november 2023. Afhankelijk van de status en de veiligheid van de weg gaat hij tussen december 2022 en april 2023 weer open. Is de weg te slecht, dan blijft hij dicht. 
Gemaal C. Mantel t/m t-splitsing Laag-Schardammerweg – IJsselmeerdijk: juni t/m oktober 2022.
Halve afzetting nabij Schardam 32: september/oktober 2022 (duurt 1 á 2 weken).
Halve afzetting nabij Schardam 31: september/oktober 2022 (duurt 1 á 2 weken).
Van de IJsselmeerdijkkruising Etersheim tot en IJsselmeerdijk 4: van maandag 4 april 2022 tot medio september 2022. Er is een omleiding voor doorgaand fiets- en autoverkeer via Warder, Oosthuizen en Etersheim. 
Tussen de N518 en Uitdam: hier is het fiets-/voetpad opgebroken. Fietsers worden omgeleid via Zuiderwoude. Voor voetgangers wordt een pendeldienst ingezet tussen de N518 en Europarcs. Begin mei 2022 kunnen alleen de voetgangers weer over het tijdelijke pad. Fietsers pas weer in 2024.
Uitdammerdijk (weg tussen Uitdam en Durgerdam): sinds 1 oktober 2020 is deze afgesloten voor een periode van 2,5 jaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Monnickendam over de provinciale wegen N518 en N247.

Strekdammen bij Hoorn Strekdammen bij Hoorn