Uitnodiging voor de bijeenkomst 'De Engel van Hoorn'

Zondag 15 mei in het Octaaf, J.D.Pollstraat 1 van 15.00 – 16.30 uur

HOORNGIDS HOORN | In een bijeenkomst van De Engel van Hoorn wil ds. Rudolf Kooiman in gesprek gaan over de noodzaak om anders te leren denken en doen.

We leven in een individualistische maatschappij. En dat individualisme heeft ons veel gebracht, want op die manier werden individuele kwaliteiten, capaciteiten en persoonlijke invalshoeken belangrijker. Er kwam daardoor meer oog voor het eigene. De nadruk lag niet meer op de groep. Maar door de nadruk op het Ik is het Wij in het gedrang gekomen. Het lijkt er soms op alsof we zijn vergeten dat we onderdeel zijn van de wereld om ons heen, en dat ieder van ons een rol in de gemeenschap en samenleving vervult.

Gelukkig begint langzaam bij steeds meer mensen dat inzicht te dagen. Dat de zucht naar méér niet zaligmakend is en zeker niet ten koste van alles. Dat we ook een verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van Moeder Aarde. Een groeiende groep mensen beseft dit. Dat is te zien aan de vele initiatieven die ontplooid worden. Initiatieven waarbij mensen elkaar weer opzoeken om de handen ineen te slaan. Wie zich erin verdiept, kan vele projecten, kleine, maar ook grotere vinden die staan voor duurzaamheid en meer ‘samen’.

Tijdens de  volgende bijeenkomst van de Engel van Hoorn wil De Engel van Hoorn met elkaar in gesprek gaan over de voor- en nadelen van individualisme en autonomie en over de noodzaak van samen. Heel uiteenlopende sprekers zullen worden geïnterviewd en heel verschillende verhalen zullen worden verteld over de meest uiteenlopende prikkelende en verrassende projecten. Daarnaast is er improvisatietheater van Expreszo en muziek van Mirjam Rietberg (harp) en Gerlieke Aartsen (hobo).

U bent van harte welkom op zondag 15 mei in het Octaaf, J.D.Pollstraat 1 in Hoorn.
Inloop van 14.30 – 15.00 uur. Programma van 15.00 – 16.30 uur en na afloop is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid om (op 1,5 meter?) door te praten.
Meer informatie bij www.engelvanhoorn.nl (http://www.engelvanhoorn.nl)

De Engel van Hoorn De Engel van Hoorn