'Zorg Zoals De Westfries Het Wil' discussieert over 'Onbezorgd oud worden in Westfriesland'

Komt u ook op 20 mei?

HOORNGIDS REGIO | Op 20 mei organiseert ’Zorg Zoals De Westfries Het Wil’ in Het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel een openbare discussiebijeenkomst met vijf experts. Het thema is: ’Onbezorgd oud worden in Westfriesland’. Tijdens de bijeenkomst kunt u als belangstellende inwoner, zorgverlener, beleidsmaker of bestuurder meepraten over een aantal stellingen over zorg en wonen. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 13.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie/thee. Deelname is gratis. Aanmelden: stuur een mail naar info@zzww.nl (mailto:info@zzww.nl) onder vermelding van ’20 mei’ en uw naam.

De vijf uitgenodigde panelleden zijn:

•Lucille Werner (CDA Tweedekamerlid en voormalig tv-presentatrice)

•Gerard van den Hengel (burgemeester van Opmeer)

•Frido Kraanen (bestuurder van zorgorganisatie Omring)

•Ab Gieling (directeur van de Woonschakel en vertegenwoordiger van de woningcorporaties in Westfriesland)

•Michel van Schaik (directeur Gezondheidszorg van Rabobank Nederland)

Meepraten over interessante stellingen

Tijdens de bijeenkomst kunt u als belangstellende inwoner, zorgverlener, beleidsmaker of bestuurder onder leiding van Hans Verschoor meepraten over een aantal interessante stellingen. Zoals:

Geef een bonus aan ouderen die kleiner willen gaan wonen.

Meer samenwerking tussen gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen is essentieel om ’Onbezorgd oud worden in Westfriesland’ in goede banen te leiden. Maak daarom snel een einde aan versnipperd beleid!

Knelpunten los je niet op met mooie woorden, visies en goede bedoelingen. Welke concrete actie gaat u ondernemen om de problemen in de zorg/woningbouw op te lossen? ZZWW houdt de beleidsmakers scherp aan hun beloftes.

Grijs is goud! Benut de kennis en ervaring van ouderen bij het oplossen van knelpunten.

Er komen nog meer stellingen aan bod. U leest ze allemaal hier (https://zzww.nl/stellingen-20-mei-discussiebijeenkomst-zzww/).

Aanleiding

De aanleiding voor deze bijeenkomst is dat de vergrijzing in Westfriesland nog harder toeneemt dan elders. ZZWW heeft een rapport en een manifest opgesteld waarin wordt aangegeven welke gevolgen dit heeft en welke trends er qua ouderenzorg en woningnood zijn. Benieuwd?

Het manifest ’Onbezorgd oud worden in Westfriesland’ kunt u downloaden via deze link (https://h2x-mail.nl/mail/url.php?subid=kpnxgr8g68r8&nstatid=zk0w7q8dr&info=new9mp6&L=2475&F=H).

Het rapport ’Onbezorgd oud worden in Westfriesland’ kunt u downloaden via deze link (https://h2x-mail.nl/mail/url.php?subid=kpnxgr8g68r8&nstatid=zk0w7q8dr&info=new9mp6&L=2474&F=H).

Heeft u weinig tijd dan kunt u ook een korte presentatie van nog geen twee minuten bekijken via You Tube. Klik dan hier (https://h2x-mail.nl/mail/url.php?subid=kpnxgr8g68r8&nstatid=zk0w7q8dr&info=new9mp6&L=2477&F=H).

Zorg Zoals De Westfries Het Wil Zorg Zoals De Westfries Het Wil