Resultaten voetbal 11 en 12 mei (video)

Always Forward verliest voor tweede keer van KGB

HOORNGIDS HOORN/REGIO | Donderdag 12 mei speelde KGB een inhaalwedstrijd in eigen huis tegen Always Forward. De vriendinnen van de spelers van KGB hadden zich nog maar net geïnstalleerd toen KGB vanaf de aftrap een aanval opzette tot in het vijandelijke strafschopgebied. René Spruit van KGB werd door Lucas Laan van Always Forward neergelegd. Strafschop, oordeelde scheidsrechter Theo Groot uit Heiloo. Aanvoerder Michael Helftensteijn voltrok het vonnis van de 11 meter: 1-0.
Always Forward was de betere ploeg, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Ruttenberg werd nog wel schijnbaar neergelegd door René Spruit, maar deze maakte geen overtreding volgens de scheidsrechter. Toch was er nog een kans voor Ruttenberg, maar zijn schot werd gestopt. Ook een schot van Stan Prins even later werd gestopt door doelman Volten van KGB. In 36 minuut was het wel raak aan de andere kant. Kevin el Amrani van KGB speelde de bal goed af op Michael Helftensteijn. Zijn voorzet werd verkeerd beoordeeld door aanvoerder Cemil Zaal en deze werkte de bal ongelukkig in eigen doel: 2-0.
Always Forward bleef drukken en een bal van rechts ging over alle spelers heen in het strafschopgebied. Op de rand daarvan stond Lucas Laan en hij schoot keihard en mooi in de linkerhoek van het doel: 2-1. Daarna waren er nog kansen voor Always Forward, maar ook voor KGB, waaronder een vrije schop op de 16 meter. De door Smit genomen bal werd met veel geluk gestopt door van Gasteren, met hulp ook van de lat. De kans daarna voor Inyamah van Always Forward had meer verdiend, maar zijn bal ging net buiten bereik van doelman Volten naast het doel. KGB kreeg in blessuretijd nog een vrije schop buiten het strafschopgebied. Eickhout speelde de bal goed voor. In een kluwen van spelers kwam de bal bij Ricardo Smit. Zijn bal ging tegen de paal. De rebound was voor Bulterman, maar zijn schot belande in het zijnet. Rust 2-1.

Tweede helft
In de tweede helft veel balbezit voor Always Forward. Maar ook KGB kreeg kansen. Omdat Always Forward aanvallend ging voetballen speelde KGB op de counter. Eickhout werd goed aangespeeld, maar de goed meevoetballende Van Gasteren kwam vroegtijdig uit zijn doel. Ook Pedro Raven kreeg de bal over de hele aangespeeld. Doelman Van Gasteren redde bekwaam. Aan de andere kant een vrije schop van invaller Mauricio. Zijn schot belandde op het dak van het doel. Ook het schot van invaller Limbach belandde op dezelfde plaats. De laatste uitgespeelde kans was er voor invaller Mauricio. Zij kopbal ging net naast het doel. Always Forward verloor daardoor voor de tweede keer van KGB. In eigen huis met 2-1. In Hoorn werd het 1-4 voor KGB.

Verslag en foto: Bert Putters
===========================================================================
Belangrijke drie-punter voor Zwaluwen’30 tegen Valken’68 (2-0)
In de strijd tegen degradatie boekte Zwaluwen’30 op een doordeweekse avond een belangrijke overwinning. Na afgelopen zaterdag (verlies tegen mede-degradatiekandidaat AFC in Amsterdam) moest er gewonnen worden van Valken’68. Dit team had nog uitzicht op de toppositie in de 3e periode.
Vanaf minuut één was er een scherp Zwaluwen’30; op elke plek op het veld werd de tegenstander opgejaagd en gaven de Zwaluwen-spelers de tegenstander weinig ruimte om gemakkelijk op te bouwen. Het eerste doelpunt voor Zwaluwen’30 viel in de 10e minuut; een prima pass vanaf rechts door Dave Severins op de sprintende Gregory Scheltens werd op waarde geschat en hij besloot zijn sprint met een strak schot buiten bereik van de doelman van Valken’68. Stand 1-0.
Drie minuten later had het al 2-0 kunnen (en moeten) zijn. Floris Coffeng speelde zich prima vrij en verscheen ongedekt voor de doelman van Valken’68. Zijn schot op doel eindigde op de paal en zo werd Valken’68 behoed voor een grotere achterstand. In de 15e minuut een verre vrije schop voor Encho Margaritha waarbij de doelman zich tot het uiterste moest strekken om de bal uit het doel te houden. De eerste kans voor Valken’68 was in de 24e minuut toen een doorgebroken speler van Valken’68 de bal naast schoot. In de 43 minuut opnieuw een grote kans voor Zwaluwen’30 om de score te verhogen; Jermey Wessemius speelde Gregory Scheltens aan in kansrijke positie maar van dichtbij werd de bal naastgeschoten.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30. Ook veranderde er niet veel aan de spelwijze van beide teams. Zwaluwen’30 was nog steeds lekker fel en Valken’68 hanteerde vaak de lange bal om hun spitsen aan het werk te zetten. In de 53e minuut bleef de bal hangen op de rand van het zestienmetergebied en de doelman van Valken’68 kwam ver uit zijn doel. Dave Severins probeerde met een lob de keeper te verschalken, maar deze wist nog net op tijd de bal te onderscheppen op de doellijn. Nog een kleine kans voor Valken’68 in de 56e minuut. Een verre bal richting bovenhoek bij Luke van Amstel ging naast. Hetzelfde deed Dave Severins. In kansrijke positie schoot hij in de 58e minuut over het Valken’68-doel.
De spanning bleef in de wedstrijd; Zwaluwen’30 bleef de tegenstander afjagen en Valken’68 hanteerde de lange bal. In de 61e minuut kwam Pieter Koopman in het veld voor de licht geblesseerde Yannick Brinkmann; Zwaluwen’30 moest gaan voor de 3 punten en wilde niet achteruitlopen. Het allereerste balcontact voor Pieter Koopman leverde direct resultaat op; hij speelde zich prima vrij op de rand 16 en schoot de bal hard en zuiver in de rechterbenedenhoek. Een prima doelpunt op een goed moment in de wedstrijd. Stand 2-0.
Dezelfde Pieter Koopman kreeg opnieuw een goede kans in de 75e minuut. Zijn schot op doel was niet zuiver en hard genoeg om de Valken’68-keeper te verontrusten. In de 78e minuut werd Gregory Scheltens vervangen door Joost Feld. De laatste 10 minuten waren daarna geheel voor Zwaluwen’30. Valken’68  probeerde het nog steeds met lange ballen, maar de uitstekende verdediging van Zwaluwen’30 anticipeerde hier prima op door koppend hun middenveld aan het werk te zetten, waarop de snelle buitenspelers van Zwaluwen’30 werden gelanceerd. De verdedigers van Valken’68 moeten pijn in hun nek hebben gekregen van de buitenspelers van Zwaluwen’30 die keer op keer langs hen vlogen.
Het benutten van kansen is, ook in de laatste fase van de wedstrijd, nog steeds een euvel voor Zwaluwen’30. Zeker 5 reëele doelkansen voor Zwaluwen’30, maar door te gehaast te willen afronden en door een goede Valken’68-keeper bleef de 2-0 staan op het (weer werkende) scorebord. Een goed leidende scheidsrechter Mitchell Stuurman floot af na een heerlijke wedstrijd met veel passie en inzet van Zwaluwen’30-zijde.
AFC verloor met 0-1 van Honselersdijk waardoor de directe degradatieplaats weer werd overgedaan aan AFC. Komende zaterdag gaat Zwaluwen’30 naar de sv Argon in Mijdrecht. Zwaluwen’30 heeft nog 4 wedstrijden om voldoende punten te halen om rechtstreekse degradatie of deelneming aan de na-competitie te ontlopen. Spelend zoals tegen Valken’68 moet dit mogelijk zijn.
Verslag: Leo van der Voort
Hugo Boys - De Blokkers 2-0
Westfriezen - Winkel 3-2
KGB - Always Forward 2-1