Festival Oude Muziek Nu 2022 Helden en Heldinnen

9 en 16 t/m 19 juni op diverse locaties in Hoorn

HOORNGIDS HOORN | Het Festival Oude Muziek Nu is terug met het schitterende programma HELDEN EN HELDINNEN. Daarbij kan genoten worden van een breed scala aan voorstellingen en concerten, waarin oude en nieuwe muziek elkaar ontmoeten.

Op donderdag 9 juni wordt begonnen met de voorstelling Venetia’s Air door muziektheater LUKKA uit Rotterdam, over één van Engelandssterke vrouwen. In de muziektheatervoorstelling Rampjaar anno nu (donderdag 16 juni) wordt het Rampjaar 1672 geconfronteerd met de coronapandemie. Ook hierin spelen oude en gloednieuwe muziek een centrale rol. Maar samen met componiste Sinta Wullur gaat men ook op zoek naar de wortels van de Indonesische muziek met de voorstelling Voices of the Heroes (zondag 19 juni 15.00 uur).


Studiemiddag en themamiddag
Voor belangstellenden wordt op vrijdagmiddag 17 juni een studiemiddag georganiseerd rond het uitvoeren van oude muziek. Onderzoek van organist en musicoloog Klaas Hoek zal de aanwezigen naar boeiende nieuwe inzichten voeren.
In samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling West-Friesland, Geriant en de Stichting Ouderenraad Hoorn wordt op zaterdag 18 juni een themamiddag georganiseerd over Muziek en Dementie voor vrijwilligers, mantelzorgers en professionals. De stichting Diva Dichtbij geeft een boeiende demonstratie van hoe er gezongen kan worden met ouderen met dementie.

Optredens
Als u liever buiten blijft zijn er op zaterdag 18 en zondag 19 juni verschillende optredens in het centrum van Hoorn. Ook bent u dan welkom bij de Indische Middag in Huis Verloren met de Indo Rockband @-Once, Pencak Silat en heerlijke hapjes (16.00-20.00 in Huis Verloren).
Op zondagavond 19 juni (20.30 uur) wordt het festival afgesloten met een fantastisch concert in de Oosterkerk door het Apollo Ensemble met werken van Beethoven (Ouverture Egmont) en Mendelssohn (Die erste Walpurgisnacht).
Een aanbod om de muzikale vingers bij af te likken. Wees er dus bij en ga genieten. Alle informatie en kaartverkoop vindt u op www.oudemuzieknu.nl (http://www.oudemuzieknu.nl).

2016 Accademia Amsterdam Groepsfoto 2016 Accademia Amsterdam Groepsfoto
Groep Groep