Resultaten voetbal weekend 14 en 15 mei (video)

Hollandia levert strijd in de tweede helft en speelt gelijk

Hollandia nam het zondagmiddag in een zonovergoten Julianapark op tegen Blauw Geel’38 uit Veghel, een tegenstander waar het op 7 november in Veghel kansloos van verloor met 4-0. Zondag moest de equipe van Anand Jagdewsing uit een ander vaatje tappen, gezien de belabberde positie die Hollandia inneemt op de ranglijst.

De eerste helft werd een strijd op de helft van Hollandia. Blauw Geel’38 had wel een veldoverwicht maar kon zich geen reële kansen scheppen. In de 21 minuut kreeg het de hulp van Daan Buurman die de bal te zacht terug kopte op Huub Schuurman, de Hollandia doelman. Vince Duits was er als de kippen bij om deze buitenkans te verzilveren: 0-1.  Hollandia moest zoals zo vaak in deze competitie een vroege achterstand wegwerken. Blauw Geel’38 linkerspits Robin Voets kreeg daarna nog een levensgrote kans, gelukkig zag alles wat Hollandia was de bal over het lege doel gaan. Zo werd de rust gehaald met een 0-1 achterstand.
In de rust was de schrik groot toen de pupil van de week Thomas Gietermans hard werd geraakt met een bal en doodstil op het gras bleef liggen. Na een bezoek aan de huisartsenpost werd een grote buil geconstateerd en mocht hij samen met zijn ongeruste ouders naar huis.

De tweede helft een heel andere wedstrijd wat betreft Hollandia, er kwam weer een over mijn lijk mentaliteit boven en Hollandia werd sterker. In de 60e minuut werd Sven Deen door Omar Aicha Nait na een snelle combinatie vrij voor de Blauw Geel’38 doelman Aria Hashemi gezet. Sven Deen rondde deze kans bekwaam af en bracht Hollandia verdiend op gelijke hoogte: 1-1. Vooral in het laatste gedeelte van de wedstrijd zette Hollandia de gasten uit Veghel onder druk. Na een van de voorzetten werd de bal door Niek Reus snoeihard ingekopt, echter de Blauw Geel’38-doelman Aria Hashemi redde met een katachtige reactie de bal uit de bovenhoek. Het wachten was op het tweede doelpunt voor Hollandia, dat helaas voor Hollandia niet kwam. Toen de uitstekend leidende scheidrechter Kuijntjes floot voor het laatste fluitsignaal was dat gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd een juiste stand van 1-1.
Met nog vier wedstrijden voor de boeg is het nog steeds mogelijk om directe degradatie te ontlopen. Afgaand op de vechtlust in de tweede helft is alles nog mogelijk. De volgende wedstrijd is zaterdagavond 21 mei tegen UNA uit Veldhoven om 19.30 uur.
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
===========================================================================
Woudia moet buigen voor HSV Sport 1889
Woudia, de club uit Westwoud, had een mooie reeks gemaakt afgelopen week. Tegen Strandvogels 2-2 en winst op Kwiek´78 met 2-0. Maar HSV Sport 1889 bleek een maatje te groot. In de eerste helft sloegen de elf van HSV Sport-trainer Mark Slond hun slag. Terwijl Woudia ook kansen kreeg. Lars Kuipers van Woudia had geen geluk met zijn bal en schoot net naast. Echte uitgespeelde kansen waren er niet voor beide ploegen. Beide achterhoedes stonden goed te verdedigen. Totdat de bal cross door Samir Maouid op Randy Karssenaar werd aangespeeld. Hij schoot op doel, maar omdat Martijn Hollak de bal nog een zetje gaf, was hij de maker van het 1e doelpunt: 0-1 voor HSV Sport.
Woudia zocht de aanval, maar menig pass kwam niet aan. Halverwege de eerste helft ging doelpuntenmaker Martijn Hollak goed door en Paul Beerepoot probeerde hem reglementair af te stoppen, maar gebruikte daarbij ook zijn handen. “Strafschop”, besliste de goed leidende scheidsrechter Jeroen Hardy. Samir Maouid mocht het vonnis voltrekken en schoot onberispelijk raak: 0-2.

Na rust werd Bij Woudia Sjors Wagenaar ingezet. “Hij traint nog maar net bij ons”, zei aanvoerder Marijn Bennis. Dit was wel enigszins waarneembaar. Omdat Woudia de aanval zocht, ontstonden er hachelijk momenten voor het doel van Rick Manshanden. Bij een daarvan ontstond een vrije schop net buiten het strafschopgebied. Aanvoerder Marijn Bennis waagde een poging en zijn schot ging over de muur in de rechterhoek van doelman Jager van HSV Sport: 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het dubbeltje viel voor de pupillen van interim-trainer Hans Zwagerman net niet naar de goede kant, zodat de eindstand werd bereikt met 1-2.
Frans Nijhuis, de vorige coach van Woudia, is in goed overleg vertrokken. Hij gaat, zoals wij al probeerden los te krijgen van het bestuur van De Blokkers, naar deze club en zal zeker volgend seizoen Woudia weer ontmoeten. Onder het voorbehoud dat De Blokkers op zondag blijft voetballen.
Verslag en foto: Bert Putters
Opnieuw driepunter voor Zwaluwen’30 tegen de s.v. Argon in Mijdrecht (0-4)
Eerst thuis mooi winnen van kampioen WV-HEDW (2-0). Daarna teleurstelling tegen mede-degradatiekandidaat vorige week zaterdag uit bij AFC (5-3). Afgelopen dinsdagavond opnieuw een prima pot voor Zwaluwen’30 thuis tegen Valken’68 (2-0). Zaterdag de uitwedstrijd tegen s.v. Argon. Zou Zwaluwen’30 de drie punten mee naar Hoorn kunnen nemen? Gezien de stand op de ranglijst was dit wel noodzakelijk. Argon kon zich vandaag definitief veilig spelen en en passant ook nog stiekem meedoen met de 3e periode.
Op een zonnig Argon-veld begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter Frank Tol en zijn assistenten aan de wedstrijd. De allereerste minuut was er meteen al een grote kans voor Argon. De eerste corner werd direct op de paal geschoten. Zwaluwen’30 wist wat ze moesten doen om Argon van het lijf te houden: strijd, strijd en nog eens strijd moest er geleverd worden door de spelers van Zwaluwen’30. In de 16e minuut kwam Zwaluwen’30 via een strak schot van Floris Coffeng vanaf de zestienmeterlijn in de linkerbenedenhoek op een 0-1 voorsprong. Argon moest toen komen en dat deden ze dan ook. Zwaluwen’30 werd achteruit gedwongen, maar bleef ook aanvallend gevaarlijk door de uitvallen van de snelle mannen voorin. Argon had steeds net iets te veel tijd nodig om tot een schot te komen en zo kon de verdediging van Zwaluwen’30, met aan het hoofd doelman Luke van Amstel, eenvoudig controleren. In de 19e minuut een uitval via de buitenkant voor Jermey Wessemius. Vanuit een goede positie schoot hij over. In de 26e minuut een goede kans voor Argon. Het schot van dichtbij eindigde in het zijnet. In de 30e minuut een kans voor Argon; in twee instanties kon de bal van de doellijn en vanuit de 16 worden weggewerkt. De eerste helft derhalve veel balbezit voor Argon en snelle, goede uitvallen van de Zwaluwen’30-spitsen. De eindpass bij deze uitvallen van Zwaluwen’30 liet nog wel eens te wensen over. Rusten dus met de stand 0-1.

Een ongewijzigd Zwaluwen’30 begon aan de tweede helft, zonder dat van overwicht van één der partijen sprake was. In de 55e minuut kwam Pieter Koopman in het veld voor Yannick Brinkmann. Hij nam zijn vertrouwde positie in de spits weer in en Jermey Wessemius zakte één linie. De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht en Zwaluwen’30 verdedigde de 0-1 voorsprong met veel inzet en beleving. In de 56e minuut een bal van Argon net naast en in de 59e minuut liet Luke van Amstel de bal even los maar hij wist in tweede instantie de bal weer te veroveren.
In de 66e minuut nam Encho Margaritha een verre vrij trap op spits Pieter Koopman. Hij schoot in goede positie op het doel maar raakte de kruising. In de 72e minuut kwam Joost Feld voor Gregory Scheltens in het veld. Nog meer vol op de aanval was het credo. Luke van Amstel pakte een vrije schop van Argon en zette onmiddellijk met een lange trap het nieuwe aanvalsduo Pieter Koopman en Joost Feld aan het werk. De doelman van Argon moest buiten zijn 16-metergebied de bal met zijn hoofd wegwerken. In de 79e minuut opnieuw een diepe bal op Pieter Koopman, die het de verdediger van Argon heel moeilijk maakte. Hij veroverde op inzet de bal en met een lichaamsschijnbeweging wist hij ook de doelman van Argon te verschalken. Stand 0-2. In de 82e minuut kwam Jürgen Adamus voor Anthony Sabajo in het veld. Pieter Koopman maakte het in de 83e minuut opnieuw de doelman van Argon lastig maar deze kon nog met moeite ten koste van een corner redding brengen. In de 85e minuut een prachtig moment: Floris Coffeng dribbelde net over de middenlijn en zag de doelman van Argon op de zestienmeterlijn staan. Met een wereldschot over de terugrennende keeper wist hij de 0-3 te scoren. In de 87e minuut werd het ook nog 0-4. Joost Feld werd prima aangespeeld op links en hij wist de mee opgekomen Pieter Koopman te bereiken, die ook nog de 0-4 mocht maken. Opnieuw een prima doelpunt.
Scheidsrechter Tol telde niet veel blessureminuten bij en zo won Zwaluwen’30 deze belangrijke wedstrijd in Mijdrecht met 0-4. Een prima overwinning. In de stand heeft Zwaluwen’30 nu twee teams onder zich, te weten SV Die Haghe met 23 punten en helemaal onderaan staat AFC met 19 punten. Zwaluwen’30 heeft nu uit 23 wedstrijden 24 punten (plaats 12) en heeft nog 3 wedstrijden om voldoende punten te halen om ook de nacompetitie te ontlopen. Boven Zwaluwen’30 staan op de 11e en de 10e plaats resp. ZOB (27 punten), Monnickendam (29 punten) en Argon (9e met 29 punten). Nog 3 wedstrijden te gaan met volgende week zaterdag  (21 mei) de thuiswedstrijd tegen ZOB van oud-Zwaluwen’30-trainer Mohad Zaoudi. Dezelfde zaterdag spelen ook Die Haghe en Monnickendam tegen elkaar. Argon gaat naar kampioen WV-HEDW. Een spannend slot van de competitie met over twee weken een uitwedstrijd naar de sv Nootdorp en een (laatste) thuiswedstrijd tegen VELO voor Zwaluwen’30.
Verslag: Leo van der Voort
Hollandia - Blauw Geel’38/Jumbo 1-1
Grasshoppers - Always Forward 2-1
Westfriezen - Hugo Boys 1-0
Winkel - De Blokkers 1-1
Woudia - HSV Sport 1-2
Argon - Zwaluwen’30 0-4
Con Zelo - Hauwert’65 0-2