Westfries Museum lanceert nieuwe website

ingevoerd op 26-4-2006

Het Westfries Museum heeft deze week haar nieuwe website gelanceerd. Naast informatie over het museum en de tentoonstellingen is ook de collectie online te raadplegen. het publiek kan tot op 100% inzoomen op de collectiestukken. Bijzonder is dat de in samenwerking met het Westfries Museum gemaakte televisieserie ”VOC-vertellingen” online te raadplegen is.
 
De nieuwe website is ontworpen en gemaakt door Pictura Database Publishing b.v. in Heilloo. Dit bedrijf zorgde ook voor de digitalisering van de collectie.

Gelijk met de nieuwe site heeft het Westfries Museum nu een webwinkel met het beeldmateriaal van het museum. Vanaf nu is het mogelijk om afbeeldingen online te bestellen. Veel van het beeldmateriaal zal vanaf de site (tegen betaling) te downloaden zijn. Ook is het mogelijk prints te bestellen.

Niet alle afbeeldingen zijn beschikbaar voor het publiek. Natuurlijk moet in verband met copyrights een deel van de afbeeldingen die te zien is buiten de webwinkel blijven.
In de zoekresultaten bij de thema’s en in de beeldbank is via het winkelwagen-icoontje te zien of het beeld beschikbaar is in de winkel.