Themamiddag Muziek en Dementie in Oosterkerk

19-05-2022

Stichting ’Hoorn Oude Muziek Nu’ organiseert in samenwerking met de Stichting Alzheimer West-Friesland, Geriant, de Ouderenraad Hoorn en Diva Dichtbij op zaterdag 18 juni een themamiddag in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Muziek is een hele belangrijke factor voor veel mensen met dementie. 

Het concert in de Oosterkerk op zaterdag 18 juni is gratis toegankelijk voor iedereen, waaronder ook mantelzorgers, vrijwilligers en professionals binnen en buiten de zorg. Bezoekers kunnen via een collectebus of anderszins een bijdrage doneren aan Alzheimer West-Friesland. De aanvang is 13.00 uur.

Betrokken
Dementie is vandaag de dag een belangrijk maatschappelijk thema. De Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu voelt zich betrokken bij deze problematiek, vooral omdat meer en meer blijkt dat kunstbeoefening en vooral muziek een zeer positieve uitwerking hebben op ouderen met dementie. Muziek activeert en brengt hem of haar vreugde en energie. Veelal leven ouderen op bij het beoefenen van muziek. De Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu wil hieraan op haar eigen manier bijdragen in de hoop dat muziekbeoefening met ouderen met dementie verdere aandacht en verspreiding kan krijgen. Diva Dichtbij verzorgt een workshop waarin wordt getoond hoe daar met ouderen met dementie gewerkt wordt. Aan het eind is er een gespreksronde waarin wordt verkend wat de verdere mogelijkheden zijn met muziek en dementie.

Kort concert door Isabella Scholte en Elizabeth Ford
Aan het eind van de themamiddag verzorgen Isabella Scholte (sopraan) en Elizabeth Ford (piano) een kort concert waarin de bezoekers worden meegenomen met liederen uit landen over de hele wereld., o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië, USA, Latijns-Amerika en Nederland.

Deelname themamiddag
De deelname aan deze themamiddag is gratis. Wel wordt gevraagd om u aan te melden. Dat kan via hoornoudemuzieknu@gmail.com (mailto:hoornoudemuzieknu@gmail.com) of door te bellen met 0621843943. Na afloop van de themamiddag en het concert aan het eind daarvan is een vrije gift welkom. U kunt ook direct doneren aan Alzheimer Nederland, afdeling West-Friesland. Zie ook www.oudemuzieknu.nl (http://www.oudemuzieknu.nl) .

Dansende senioren Dansende senioren