Vrijdag 27 mei 55e kortebaan in Wognum met 20 paarden

Slechts twintig deelnemers, maar wel kwaliteit in Wognum

HOORNGIDS REGIO | Hoewel de organisatie had gehoopt op een vol deelnemersveld van 24 komen er vrijdag bij de 55ste kortebaan in Wognum twintig paarden aan de start. De coronacrisis heeft een grote invloed gehad op het algemene paardenbestand en de drafkalender is deze week overvol. De koers op de Kerkstraat heeft er overduidelijk last van. Desondanks hoeft het publiek niet te treuren. De combinaties die wél van start gaan, kunnen stuk voor stuk voor spektakel zorgen. De aanvang vrijdag 27 mei is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Met Coktail Bar en Jocke Cane zijn immers de nummers één en twee in de uitslag van de openingskortebaan in Assendelft aanwezig. De eerste pakte met pikeur Mats Wester verrassend de winst na vorig jaar al enkele ereprijzen te hebben behaald. Jocke Cane maakte vorige week met Lindsey Pegram een sterk debuut in Assendelft. De ruin profiteerde toen nog van een startvoorgift van vijf meter, maar moet ook vanaf de basisafstand kunnen scoren.

Beste paard
Met Chief One is ook het beste paard van het coronaseizoen 2021 in Wognum aanwezig. De troef van Stal de Groningers won drie keer in zes starts en liep slechts één keer niet in de prijzen. Drie jaar geleden liep hij in Wognum pas zijn tweede kortebaan in zijn carrière. Hij liet toen voor het eerst van zich horen en werd verrassend vierde.
De winst ging dat jaar naar Ronny Brandt. Hoewel hij vorig jaar matig presteerde, behoort hij vrijdag nog altijd tot de kanshebbers. Panic Launcher en Archange de Jiel zijn andere favorieten voor de winst. De eerste won vorig jaar in Wognum, de andere was de beste in Medemblik.

Deelnemersveld en tips
Het complete deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl (http://www.kortebaandraverijen.nl). Op deze website vind je vanaf woensdagmiddag ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Hiermee kunnen de bezoekers hun voordeel doen bij de totalisator.
Tegelijk met de kortebaan vindt de kermis plaats. Deze is geopend van donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 29 mei. Informatie specifiek over het evenement staat op www.kortebaanwognum.nl (http://www.kortebaanwognum.nl).

Kortebaan Wognum 2019 Kortebaan Wognum 2019
Kortebaandraverij Wognum 2019 Kortebaandraverij Wognum 2019