Soeverein sterrenteam Always Forward kampioen (video)

29-05-2022

HOORNGIDS HOORN | De hele competitie al bewees het sterrenteam van Always Forward, uitkomend in de zaterdagcompetitie, dat er slechts één team in aanmerking zou komen voor de titel. Met soeverein spel werden wekelijks de tegenstanders omver gekegeld die mochten figureren in een oneerlijke strijd. Het leidde zaterdag 28 mei tot een kampioenschap in de 4e klasse.    

Met de zoveelste monsterscore - dit keer hielden de spelers het bij een ingetogen 9-1 tegen een uiterst pover Opperdoes - werd het seizoen bekroond met het kampioenschap. Afgaand op het vertoonde spel in de huidige competitie zal het geen verbazing wekken als dit team volgend seizoen onmiddellijk doorstoot naar een hogere klasse. Geen zinloos gepingel, afwisselend korte en lange combinaties, dieptepasses die strak in de voet worden gespeeld, het spel van het zaterdagteam is een genot om naar te kijken.
Promotie volgend jaar ligt nu al in de lijn der verwachtingen. Ook al vanwege het feit dat de selectie vrijwel intact blijft en zelfs grote versterkingen kent in het nieuwe seizoen. 

================================================================

Always Forward heeft in tweede helft geen genade met Opperdoes 9-1
De betreding van het speelveld van Always Forward zaterdagmiddag was aandoenlijk. Alle spelers betraden het veld met hun nazaten. De kinderen hadden als tekst op hun shirt `AFZA1`. 
In de eerste helft verdedigde Opperdoes goed. Zij hadden echter geen antwoord op de kopbal van Stefan Schipper (1-0) uit een hoekschop en een mooi aangespeelde bal naar dezelfde speler, wat de 2-0 betekende en tevens de ruststand was. Al had Arton Loon, de doelman van Always Forward, nog wel wat keepersgeluk bij een schot van de kleine Efrain de Lange van Opperdoes. Dat leek naast te gaan, maar ging door de wind tegen de paal. 

Tweede helft
Na rust was het gedaan met de tegenstand. Opnieuw  Stefan Schipper met 3-0, daarvoor waren er al ballen tegen paal en lat gegaan. Milco Leijen 4-0, Kevin van Gasteren 5-0, invaller Bas Kee zorgde namens Opperdoes voor 5-1, Mirke Boukens ingevallen voor Stefan Schipper 6-1 en 7-1 en het slotakkoord was voor Van Gasteren (8-1) en Invaller Jauke Huitema (9-1). De architect van het zaterdagteam, Jordi Meester, mocht ook nog invallen. De meeste spelers van het zaterdagteam van Forward hebben hoger gespeeld, al dan niet met elkaar. Ze speelden bij clubs als Emmen, AFC, Hollandia, Ajax en JOS Watergraafsmeer. 

Feest
Na het fluitsignaal van Gino D´Onorio, hij floot een van de laatste wedstrijden van zijn scheidsrechtersloopbaan, barstte het feest los. Met een spetterende overwinning van 9-1 werd Always Forward kampioen van de 4e klasse A West 1. Vele spelers blijven en er komen gerenommeerde spelers bij: Nick de Wit, Boyd Stevens en Brian v.d. Werff, allen Hollandia en Leo Michielsen en Janik Kuipers. Stefan Schipper, de maker van de hattrick, was duidelijk over het komende seizoen: “Ons doel is 1e klasse of hoger.” 
Opperdoes kan de degradatie bijna niet meer ontlopen. Zij hebben volgende week een zware kluif tegen Kolping Boys. Ook al omdat de naaste concurrent met 1-0 heeft gewonnen van SVW´27.

Verslag en foto: Bert Putters

Always Forward zaterdag - Opperdoes 28 mei 2022 Always Forward zaterdag - Opperdoes 28 mei 2022

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
8-6-2022, 15:42
..........??????

Reactie: (Redactie HoornGids)
5-6-2022, 23:22
Wilt u het alstublieft netjes houden en geen persoonlijk getinte opmerkingen plaatsen? HoornGids is een site met lokaal nieuws. Geen doorgeefluik om je gram te halen.

Reactie: (Rob de Greeuw)
4-6-2022, 14:55
Tijdens de locatie uitzending bij de 40MM heeft WEEFF ook aandacht besteed aan het kampioenschap van Always Forward zoals we hen het hele seizoen al volgen. Gewoon terug te luisteren op de website. Johnny Depp won deze week een rechtszaak omdat hij genoeg had van de laster van zijn ex-vrouw. Misschien moet ik me toch eens in de mogelijkheden daartoe verdiepen. Hopelijk heb je wat diepere zakken dan Amber Heard.

Reactie: (Bert Putters)
4-6-2022, 10:37
Als abonnee van het dagblad was ik heel verbaasd maandagmorgen. Teletekst vermeld de uitslagen van de 4e klasse zondag niet meer, wel die van de zaterdag. Er is landelijke een duidelijke trend waarneembaar dat voetbalclubs dé zaterdag boven die van de zondag verkiezen. Het dagblad van West-Friesland maakt nog steeds andere keuzes en plaatst niet eens een foto en verslagje van het behalen van dit kampioenschap van Always Forward ZA 1. Wel een paginagroot verhaal over iets van 5o jaar geleden. Dit verhaal had ook een andere dag in de krant kunnen worden gepubliceerd? Al was er alleen maar een foto geplaatst van het kampioensteam van Always Forward. Sneu voor de spelers, begeleiders en het bestuur van een goed geleide vereniging. Waar enkele verenigingen in de gemeente een puntje aan kunnen zuigen. Met aanvullend aansprekende spelers komend seizoen van Hollandia en anderen clubs, gooien zij het op promotie naar de 1e klasse of hoger. Hopelijk krijgen ze dan wel die aandacht van de regionale pers. Zelfs de zich regio omroep noemende WEEFF schonk geen enkele aandacht aan dit kampioenschap. Het wordt tijd dat de Hoornse Omroep “Hoorn Radio” de licentie krijgt van de gemeente.