Afvaldumpingen aan Lekerpad moeten stoppen

30-05-2022

HOORNGIDS HOORN | Het dumpen van afval aan het Lekerpad bij de wijk Risdam-Noord, op de grens van Hoorn en Medemblik, is een uitermate vervelende kwestie aan het worden. Het dumpen gebeurt met enige regelmaat, waarbij de beide gemeentes er klaarblijkelijk niet uitkomen wie verantwoordelijk is voor het opruimen en mogelijk voorkomen ervan.
Hoorn Lokaal heeft bij monde van gemeenteraadslid John Halsema vragen gesteld om duidelijkheid te krijgen over de verantwoordelijkheid, het opruimen en de mogelijke herkomst. Naar de inschatting van Hoorn Lokaal is het gedumpte afval waarschijnlijk afkomstig van kwekerijen. 
Onderstaande brief is verzonden aan het college van Burgemeester en Wethouders van Hoorn.

Geachte college,
Opnieuw is op het Lekerpad in de wijk Risdam afval gedumpt. Aan de spullen te zien gaat het om afval van kwekerijen. In januari 2022 werd er voor het eerst gedumpt en later op 3 februari nogmaals. En nu is op 14 mei j.l.  weer raak.
Vandaag ligt deze afvalberg er nog.
Welke gemeente gaat hier handhaven? Bij de eerste dumping bleek dat dit terrein op de grens tussen Hoorn en Medemblik ligt en er verwarring is wie het moet opruimen. Dit heeft toen bijna 4 dagen geduurd alvorens het werd opgeruimd.

Naar aanleiding van deze laatste dumping hebben wij de volgende vragen.
Wie is er verantwoordelijk voor het opruimen na gedane melding?
Wordt direct na melding opgeruimd? Dumping van vuil leidt namelijk tot nog meer vuil.
Na deze 3 dumpingen mag je aannemen dat deze plek extra wordt gecontroleerd. Is dit het geval en wat zijn de afspraken met de buurgemeenten?
Is er onderzoek gedaan in de afvalresten om de herkomst te achterhalen? Zo nee waarom niet?
Wij zien de beantwoording graag tegemoet binnen de daarvoor gestelde termijn.
Met vriendelijke groet,
John Halsema 
Raadslid Hoorn Lokaal

Afval dumping Afval dumping