Heiwerk laatste flat Siriusstraat is begonnen

02-06-2022

HOORNGIDS HOORN | Aan de Siriusstraat is deze week weer begonnen met heiwerk. Het zal de laatste keer zijn, daar het gaat om de laatste te bouwen flat, woongebouw Nova, waarin 99 sociale huurwoningen zijn voorzien. De oplevering ervan staat gepland voor volgend jaar.

Bij de eerste vier flats werd gebruik gemaakt van de diensten van Boer Heiwerken, een bedrijf uit Meerkerk dat erin slaagde in betrekkelijk korte tijd het heiwerk te voltooien. Voor de laatste flat is gekozen voor Funderingstechniek Heeg BV uit Osingahuizen, een buurtschap van het Friese dorp Heeg. Volgens het bedrijf moet het dreunen niet langer dan twee weken in beslag nemen, waarna de funderingswerkzaamheden kunnen beginnen. Of dat ook weer Stado zal zijn is nog niet bekend. 

Eclips
Het vierde woongebouw staat overigens al maanden te wachten op de bewoners. Binnen het gebouw Eclips, met 69 vrije sector huurwoningen, worden geen werkzaamheden verricht, maar oplevering blijft uit. Mogelijk zijn er wederom problemen met het verwarmingssysteem, iets wat bij eerdere opleveringen ook al speelde. 

Heiwerk Siriusstraat Nova Heiwerk Siriusstraat Nova