Bouw in stationsgebied Heerhugowaard komt tot stilstand

03-06-2022

HOORNGIDS REGIO | De bouw van de absolute blikvanger in het stationsgebied in Heerhugowaard gaat voorlopig in de ijskast. Pierre Komen, de projectontwikkelaar die ook in Hoorn de nodige projecten achter zijn naam heeft staan, wil eerst afwachten wat de verdere prijsstijgingen in de bouwwereld voor impact zullen hebben.

Het beoogde gebouw ’Waert Dijck Toren’ van twintig verdiepingen lijkt op dit moment financieel niet haalbaar vanwege megaprijsstijgingen van materialen als gevolg van de instabiele markt. 

Poort van Hoorn
In het stationsgebied van Hoorn bestaat het risico dat ook daar andere berekeningen zullen moeten worden gemaakt ten aanzien van de bouw van de (ondergrondse) parkeergarages en de beoogde woningbouw. In de bouwwereld wordt druk gespeculeerd over en gevreesd voor de prijsstijgingen, die volledig uit de hand lijken te lopen. Projectontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundige bureaus, aannemers en andere betrokkenen zullen opnieuw naar de tekentafel moeten. Een bijkomend probleem naast het gebrek aan betaalbare bouwmaterialen is het gebrek aan kennis en personeel.

Toren en zorggebouw stationsgebied Alkmaar - Illustratie Breddels Architecten Toren en zorggebouw stationsgebied Alkmaar - Illustratie Breddels Architecten