Samenwerking Dekamarkt en Too Good To Go zorgt voor 300.000 geredde maaltijden

Reductie van CO2 uitstoot van bijna 150 vluchten rondom de wereld

HOORNGIDS HOORN/REGIO | DekaMarkt heeft de 300.000ste Magic Box uitgereikt. Deze Magic Box bestaat uit artikelen die anders aan het einde van de dag weggegooid zouden worden. Inmiddels heeft DekaMarkt zoveel Magic Boxen uitgegeven dat hiermee een reductie van CO2 uitstoot van bijna 150 vluchten rondom de wereld is behaald.

Bij alle winkels van DekaMarkt kun je voor een klein bedrag een Magic Box ophalen. Vanaf de start van de samenwerking van DekaMarkt met Too Good To Go in 2019, zijn er jaarlijks duizenden kilo’s voedsel gered.

Een wereld zonder verspilling

Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling. Zij geloven dat iedereen een verschil kan maken. Wouter Hummel, Formulemanager bij DekaMarkt: “Duurzaamheid en goed zorgen voor het milieu vinden we bij DekaMarkt erg belangrijk. Too Good To Go zet zich in om nog heerlijke producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt. Aan het einde van de dag bieden alle DekaMarkt filialen via de app tegen een klein bedrag een Magic Box of Brood Box aan met producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten, maar nog veel te lekker zijn om weggegooid te worden. We besparen zo CO2 én we zorgen samen voor een groenere planeet.”

Too Good to Go

Via de app van Too Good To go kun je zien op welke locaties van DekaMarkt er nog een Magic Box beschikbaar is. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je de Magic Box zelf op bij de desbetreffende winkel. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Download de app en maak gebruik van het aanbod. Zo maak jij het verschil en heb je impact op het milieu!

Too Good To Go Too Good To Go