OM eist 15 jaar cel voor man uit Hoorn voor ombrengen Sumanta Bansi

08-06-2022

HOORNGIDS HOORN | Voor het ombrengen van Sumanta Bansi heeft het Openbaar Ministerie (OM) vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen Manodj B. (42) uit Hoorn. Voor zijn vader Dwarka B. (65) vroegen de aanklagers in de Alkmaarse rechtbank vrijspraak. De studente biomedische wetenschappen, destijds 22 jaar, is het laatst gezien in februari 2018. Sindsdien is zij spoorloos. 

Het OM is ervan overtuigd dat Sumanta Bansi door Manodj B. om het leven is gebracht en hij haar lichaam heeft weggewerkt.

De afgelopen jaren is op verschillende locaties naar Bansi gezocht, zoals in het Robbenoordbos en diverse keren in recreatiegebied De Hulk in Scharwoude. Na een nieuwe tip van een getuige die zou hebben zien graven in het recreatiegebied, is daar afgelopen donderdag door de politie nogmaals gezocht. Ook dit keer zonder resultaat.   

Sumanta Bansi woonde destijds in bij B. en zijn gezin in Hoorn. Ze raakte van hem in verwachting. De eer van de Hindoestaanse familie stond hierdoor op het spel. Een eerdere zwangerschap (2017) had zij onder druk van de familie laten afbreken door middel van een abortus.

Sumanta Bansi Sumanta Bansi