Festival Oude Muziek Nu start donderdag 16 juni met het programma Helden en Heldinnen in de Oosterkerk

14-06-2022

HOORNGIDS HOORN | Aankomende donderdag vindt om 20.30 uur een schitterende voorstelling plaats in de Oosterkerk te Hoorn. In het Festival Oude Muziek Nu Helden Heldinnen is dan de voorstelling RAMPJAAR ANNO NU door Voice Actually (artistieke leiding Carla Regina). Het festival zal worden gehouden van 16 t/m 19 juni met 15 muziektheatervoorstellingen, concerten, openluchtoptredens en twee studiedagen. 

In het Rampjaar 1672 werd de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van verschillende kanten aangevallen, namelijk door Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen. Daarmee stond het grootste leger aan de Nederlandse grenzen sinds de tijd van de Romeinen. Op 12 juni 1672 trokken de Fransen de grens van de Republiek over. Volgens een Nederlands gezegde was “het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos”. In 2020 tot voor kort beleefden we een Rampjaar Anno Nu met de Coronapandemie en haar ingrijpende gevolgen voor de samenleving. Deze twee zeer zware periodes, en hun overeenkomsten, zijn de inspiratie voor de muziektheatervoorstelling Rampjaar Anno Nu. De Jaren 1672 en 2020 worden samen één verhaal van een ’annus terribilis’ : een Rampjaar, anno nu.

Info
Festival Hoorn-Oude Muziek nu wordt gehouden van 16 t/m 19 juni met 15 muziektheatervoorstellingen, concerten, openluchtoptredens en twee studiedagen. Ga naar www.oudemuzieknu.nl (http://www.oudemuzieknu.nl) voor kaartverkoop en nadere informatie en laat je overrompelen door de vele mooie evenementen in dit festival. 

Rampjaar in Oosterkerk Rampjaar in Oosterkerk