Meer middensegmentwoningen in centrumgebied Kersenboogerd

Commissievergadering 14 juni

HOORNGIDS HOORN | De sociale kwetsbaarheid van het centrumgebied Kersenboogerd heeft het nog ‘oude’ college van B&W van Hoorn genoopt plannen te ontwikkelen om zowel de vraag naar woningen als de samenstelling van de bevolking aldaar aan te pakken. De mening is dat doordat in het gebied wat woningaanbod betreft een te grote nadruk ligt op de sociale huurwoningen er ook meer problematiek speelt.

Het college overweegt om in dit deel van de wijk wel het woningaanbod te vergroten, maar geen nieuwe sociale huurwoningen te plaatsen, om een betere stabiliteit te krijgen. De wethouders Kholoud Al Mobayed en Marjon van der Ven willen van de fracties weten of men kan instemmen met de plannen voor woningdifferentiatie.

In hun eerste bijdrage in de commissie geven Ellen van der Knaap (Fractie Tonnaer) en Liz Delcour (Sociaal Hoorn) aan dat hun fractie zich in het plan kunnen vinden meer woningen voor het middensegment te bouwen om zo een meer gemengde bevolkingssamenstelling te verkrijgen. Er zijn meer fracties die zich hierin kunnen vinden. Menno Jas (De Realistische Partij) hoopt dat er na sloop van wat oudere woningen ook meer hoogbouw kan plaatsvinden, zodat er ook wat ruimte voor groen kan overblijven. In de bijdragen van de verschillende fracties wordt aandacht gevraagd voor de sociale cohesie door instelling van een wijkconciërge, aansluiting op het warmtenet, afvalberging in ondergrondse containers, instandhouding van speelplekken en groen. Doe het samen met de bewoners daar. Het aantal sociale huurwoningen moet niet minder worden, tenzij die op andere plekken terugkomen. Betje Wolffplein kan de woonkamer van de wijk worden. Maak waar wat de bewoners ooit beloofd is.

Wethouder Kholoud Al Mobayed reageert in haar laatste bijdrage als wethouder verheugd op de reacties van de fracties. Ze hoopt dat de plannen om de wijk te revitaliseren zo snel mogelijk kunnen worden opgestart. Wethouder Marjon van der Ven kan de fracties geruststellen wat het aantal sociale woningen in Hoorn betreft. Aan de opdracht van de raad over het aantal te bouwen woningen voor de sociale sector zal niet worden getornd. De woningdifferentiatie zal de afgesproken hoeveelheden voor de stad niet evenaren, maar er zal wel degelijk iets veranderen in de samenstelling van de verschillende woonvormen. Waar het moet zal volgens geldende afspraken ook in de hoogte worden gebouwd.  

Meer woningen in middensegment in centrumgebied Kersenboogerd Meer woningen in middensegment in centrumgebied Kersenboogerd

Reacties
Reactie: (frits)
27-9-2022, 12:29
@Co; ‘k had het over NH-noord, niet over NH…maar idd ontlopen Hoorn, Alkmaar en Den Helder elkaar inmiddels niet veel wat criminaliteit betreft.

Reactie: (Co de Rood)
23-9-2022, 16:35
@Frits top 10 van meest criminele steden in NH: Amsterdam, 110 per 1.000 inwoners, 91.700 in totaal Ouder-Amstel, 87,2 per 1.000 inwoners, 1.170 in totaal Den Helder, 70,8 per 1.000 inwoners, 3.985 in totaal Haarlemmermeer, 70,6 per 1.000 inwoners, 10.200 in totaal Haarlemmerliede en Spaarnwoude, 68,5 per 1.000 inwoners, 380 in totaal Alkmaar, 64,5 per 1.000 inwoners, 6.945 in totaal Zandvoort, 64,1 per 1.000 inwoners, 1.075 in totaal Haarlem, 62,0 per 1.000 inwoners, 9.805 in totaal Diemen, 61,2 per 1.000 inwoners, 1.645 in totaal Hoorn, 60,4 per 1.000 inwoners, 4.360 in totaal

Reactie: (Frits)
16-6-2022, 11:39
Hoorn Kersenboogerd glijdt steeds verder af. Na ontelbare gerichte overlast-meldingen te hebben gedaan over jaren, over nietnuttentuig dat dagelijks door de kersenboogerdstraten blijft scheuren, aan drugshandel doet vanuit de Intermaris (‘Intermarihuanis’) huurwoningen, intimideert met pistoolschoten, die weet de gemeente Hoorn maar niet weet aan te pakken. Terwijl politie, gemeente en Intermaris absoluut op de hoogte zijn van draaideur-drugshandel criminelen adressen vanuit intermaris huurwoningen. De gemeente Hoorn (niet voor niks ‘de meest criminele stad van NH-Noord’), faalt keer op keer, jaar na jaar…. Politici leven in een verbale fantasiewereld, met oeverloos heen en weer geleuter, en weten eigenlijk niet wat er speelt in Nederland/Hoorn op straat. En zo wel, dan steekt men de koppen in het zand middels de verbale (partijpolitieke) goocheldozen en/of trappen in ‘confirmation bias-valkuilen’. Onlangs nog stonden vrolijk lachende mannetjes op de foto, handen te schudden i.v.m. een zoveelste aangekondigde nieuwe schijnoplossing, nl. wederom ‘esthetische aanpassingen’ in de Kersenboogerd. En nu weer iets ‘nieuws’: ‘Woningdifferentiatie’ “De woningdifferentiatie (…….) zal wel degelijk iets veranderen in de samenstelling van de verschillende woonvormen.” @ Zo kunnen politici nl. nog meer nétte burgers ongelukkig maken en op verhuisonkosten jagen vanwege de doorlopende onleefbaarheid. Ben echt he-le-maal klaar met Hoorn! Zo snel mogelijk weg hier!