Woningen op locatie voormalig postkantoor Huesmolen

Commissievergadering 14 juni

HOORNGIDS HOORN | Het bestemmingsplan voor de plek waar het postkantoor in de Huesmolen heeft gestaan behoeft verandering, zodat er op die plek woningen kunnen worden gebouwd. Het traject heeft heel lang geduurd. Het bouwplan is getoetst aan rijks-, provinciaal-, regionaal- en lokaal beleid en er is inspraak geweest.

De fracties kunnen gemakkelijk akkoord gaan. Of er behoefte bestaat op de begane grond detailhandel of commerciële functies te realiseren wordt hier en daar betwijfeld en een paar fracties zouden er best wel een extra verdieping op willen zien.

Wethouder Arthur Helling dankt de commissie voor de positieve reacties. Hij ziet ook dat er in het winkelcentrum wat leegstand is, maar hij vermoedt dat er toch mogelijkheden zijn om daar ook commerciële functies, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, te huisvesten. Er zal ook wat meer groen terug komen en er is aandacht voor parkeerplekken. Een extra bouwlaag ligt niet voor de hand, want het zou zorgen voor zichthinder voor bewoners in de buurt.

Locatie oude postkantoor Huesmolen Locatie oude postkantoor Huesmolen