Dienstverlening HVC ondermaats: kliko's blijven staan

15-06-2022

HOORNGIDS REGIO | Fractie Tonnaer en de Christen Unie Hoorn hebben bij monde van gemeenteraadsleden Ellen van der Knaap en Kees Maas een brief verzonden naar afvalverwerkingsbedrijf HVC over de bepaald niet optimaal te noemen dienstverlening. Er zijn wederom signalen binnengekomen vanuit met name de Kersenboogerd waar de kliko’s al gedurende zes weken niet worden geleegd. Aan HVC wordt verzocht hier werk van te maken. Zie de verzonden brief aan de directie van HVC hieronder.

Geachte leden van de directie,
Gisteren ontvingen wij van bewoners van de Palissade, Waterpoort, Nieuwendoorngracht in de wijk Kersenboogerd in Hoorn wederom klachten over het niet legen van de kliko’s in die buurt.
Gisteren betrof het de kliko’s voor gft, maar de afgelopen 6 weken zijn ook de kliko’s voor restafval en plastic, blik en drinkpakken niet geleegd. De wagen van HVC rijdt gewoon voorbij.
Als bewoners van deze buurt contact opnemen met HVC, krijgen zij verschillende zaken te horen: HVC weigert om alsnog de kliko’s te komen legen, HVC kan de plek waar de kliko’s staan niet (goed) bereiken of HVC heeft ter plekke moeite om een korte draaicirkel te maken. Het ergste is wel dat er ook weleens is gezegd dat HVC wèl langs is geweest, terwijl de volle kliko’s iets anders zeggen.
Onder deze bewoners zijn mensen die al 20 jaar in deze huizen wonen en in die het verleden nooit problemen hebben gehad omtrent het legen van de kliko’s of de plek waarop deze worden aangeboden. Ook hebben zij geen bericht ontvangen dat de kliko’s daar niet mogen worden aangeboden.
U kunt zich wellicht voorstellen, zeker met de oplopende temperaturen, wat een stankoverlast, ruimtegebrek voor afval en ongedierte dit met zich meebrengt. Er wonen mensen met kinderen in de luiers. Waar moeten zij die nog laten?
Wij willen u dringend verzoeken de dienstverlening aan de mensen in deze buurt per direct te optimaliseren en de kliko’s wekelijks te legen.
De inwoners van Hoorn spreken de gemeente er meestal op aan dat HVC slecht presteert. Dit heeft zich de afgelopen jaren o.a. geuit in het veranderen van rijroutes, filevorming bij het afvalbrengstation in Zwaag en de aanbiedplekken voor kliko’s te veranderen, waardoor senioren en mensen met een lichamelijke beperking meters verder met hun bak moesten gaan lopen. HVC is voor al deze zaken verantwoordelijk.
Een afschrift van deze brief sturen wij aan het college van Burgemeester en Wethouders in Hoorn.

Hoogachtend,
Namens fractie Tonnaer, Ellen van der Knaap, raadslid    
Namens ChristenUnie Hoorn, Kees Maas, raadslid

HVC groene kliko HVC groene kliko

Reacties
Reactie: (Wim Boon )
15-6-2022, 16:20
HVC weg er mee, de wagens kunnen overal komen ze hebben toch een stuurden as !!