Benoeming van zes nieuwe Hoornse wethouders voor periode 2022-2026

Raadsvergadering 16 juni

HOORNGIDS HOORN | Het Hoornse college is nu compleet en telt maar liefst zes wethouders. De huidige fractievoorzitters van de fracties die de wethouders leverden omschreven de kwaliteiten van de persoon die vanuit hun partij de belangrijke functie gaan vervullen. De geloofsbrieven zijn door de kleine commissie die daartoe was ingesteld bekeken en in orde bevonden.

Voordat de benoeming echt kon ingaan, moest eerst worden gestemd. Er werden voor elke wethouderskandidaat geheime stemmingen gehouden. De telling wees uit dat alle kandidaten met grote meerderheid van stemmen zijn geaccepteerd door de raad.

De wethouders zijn: René Assendelft (Hoorn Lokaal), Karin Hakhoff (ÉénHoorn), Axel Boomgaars (GroenLinks), Dick Bennis (CDA), Arthur Helling (D66) en Marjon van der Ven (VVD).

Het enige andere agendapunt dat bespreking behoefde was het verlenen van ontheffing woonplaatsvereiste voor Axel Boomgaars die (nog) niet in Hoorn woont. Alleen Sociaal Hoorn en Fractie Tonnaer stemde tegen dit voorstel.

Omdat enkele raadsleden in de functie van wethouder traden werden hun zetels gevuld door hun opvolgers op de lijst. Voor de VVD was dat Mitchel Sluis, Patrick Hoefman versterkt het CDA, Frank van Rooij vult de vrijgekomen plaats bij Hoorn Lokaal, terwijl ÉénHoorn weer kan rekenen op André van Beusekom.

Om de feestelijke stemming niet teniet te doen besloot de raad na het voorstel van Chris de Meij (Liberaal Hoorn) de bespreking van het coalitieakkoord door te schuiven naar de eerstvolgende raadsvergadering.

Foto’s: HoornGids/HoornRadio

De nieuw benoemde wethouders De nieuw benoemde wethouders
Benoeming wethouder René Assendelft Benoeming wethouder René Assendelft
Benoeming wethouder Karin Hakhoff (ÉénHoorn) Benoeming wethouder Karin Hakhoff (ÉénHoorn)
Benoeming wethouder Arthur Helling (D66) Benoeming wethouder Arthur Helling (D66)
Benoeming wethouder Marjon van der Ven (VVD) Benoeming wethouder Marjon van der Ven (VVD)
Benoeming wethouder Dick Bennis (CDA) Benoeming wethouder Dick Bennis (CDA)
Benoeming wethouder Axel Boomgaars (GL) Benoeming wethouder Axel Boomgaars (GL)