Heiwerk Siriusstraat is voltooid

24-06-2022

HOORNGIDS HOORN | Tot opluchting van de bewoners van een groot deel van de Grote Waal is het heiwerk voor de woongebouwen aan de Siriusstraat voltooid. Het dreunen kwam donderdag 23 juni aan het eind van de dag tot stilstand, nadat de laatste betonnen heipalen toch nog op tijd waren geleverd. Totaal heeft het zo’n drie weken in beslag genomen om de palen de grond in te krijgen, hetgeen niet altijd vlekkeloos verliep, daar sommige palen aan de bovenkant kapot waren gegaan, zodat er met een nieuwe paal opnieuw moest worden begonnen. 

Vandaag zijn de ’koppensnellers’ aan de slag gegaan om het nog uit de grond stekende bovenste deel van de heipalen te ontdoen van beton, zodat het ijzerwerk bloot komt te liggen. Daarmee worden de betonnen horizontale funderingsblokken weer verbonden, zodat er een stabiel vlechtwerk is ontstaan waarop woongebouw Nova kan verrijzen. Ook de nog resterende totempalen (de afgebroken heipalen, nu nog te zien op foto 2) zijn vandaag ’onttopt’. 
 
Oplevering
In woongebouw Nova zijn 99 sociale huurwoningen voorzien. De oplevering ervan staat gepland voor volgend jaar. Of dat gehaald wordt valt ernstig te bezien, daar het naastgelegen woongebouw Eclips sinds de voltooiing enkele maanden geleden nog steeds niet in gebruik is genomen. Binnen het gebouw Eclips, met 69 vrije sector huurwoningen, worden geen werkzaamheden verricht, maar oplevering blijft uit.

Siriusstraat heiwerk voltooid Siriusstraat heiwerk voltooid
Heiwerk Siriusstraat met totempaal Heiwerk Siriusstraat met totempaal