Ironman Westfriesland maakt van Hoorn een wereldstad

Westfriesland laat Nederland op zijn mooist zien

HOORNGIDS HOORN | Een internationale wedstrijd in een typisch Hollandse omgeving. Westfriesland laat dit weekend Nederland op zijn mooist zien. Het polderlandschap is bezaaid met molens en pittoreske dorpjes. Racen in een prachtige omgeving. Dat is IRONMAN Westfriesland.

Zaterdag 25 juni was een wedstrijddag onder perfecte weersomstandigheden in Hoorn. Een watertemperatuur van 21 graden en een heerlijk zonnetje onderweg was een voorbode tot topprestaties. Dit gecombineerd met een snel en vlak parcours en een snellere wisselzone dan vorig jaar maakte het een prachtige race.

De ochtend ging van start met de 5150 (Olympische afstand), gevolgd door de 4:18:4 (sprintafstand). Opgezweept en aangemoedigd door luide muziek en 2 top speakers uit de triatlonsport, Ellis Del Sol en Ruud de Haan, begonnen om 09.00 uur zo’n 900 atleten aan het zwemonderdeel in het Markermeer.

Speaker Ellis: “Vandaag kwam het allemaal samen, omdat de wereld hier samenkomt. Vele nationale en internationale atleten gaan dit weekend van start. Where much becomes more. Het gevoel van sportiviteit inspireert. Om meer te trainen, maar vooral om van onze sport te genieten. Triatlon brengt mensen vanuit de hele wereld hier samen en maakt van Hoorn een wereldstad.”

Ook de winnares van de 5150, Suzanne Brummel, bevestigt het gevoel van sportiviteit en saamhorigheid. ‘Beleef, beweeg, bereik. Van plezier naar prestatie’. Dat is haar motto. Suzanne is vanuit een topsport verleden in 2021 gestart met het trainen voor haar eerste triatlon. En met een prachtig resultaat. Hier vertelt ze ook over in haar blog (https://suzannebrummel.com/over-mij/).

Bij de 4:18:4 liet de jonge Joris de Boer van zich zien aan het front. De 16-jarige won de sprintafstand bij de heren met krap 3 minuten voorsprong op nummer 2, Peter Rutgers.

Top 3 overall uitslagen:

IRONMAN 5150

Heren:

1. Joris de Boer (NLD)

2. Ardjan Swerink (NLD)

3. Klaus-Peter Sünnen (DEU)

Dames:

1. Suzanne Brummel (NLD)

2. Renée Vanderheyden (BEL)

3. Audrey Breur (NLD)

 

IRONMAN 4:18:4

Heren:

1. Jelle Hessing (NLD)

2. Peter Rutgers (NLD)

3. Vincent de Boer (NLD)

Dames:

1. Aneya van den Blink (NLD)

2. Rianne Hulshof (NLD)

3. Manouk Ringersma (NLD)

Overige uitslagen zijn hier (https://www.ironman.com/5150-westfriesland-results) te vinden.

Zondag staat IRONMAN 70.3 op het programma. Om 07.00 uur gaan zo’n 1900 atleten van start in Hoorn. Deze race biedt maar liefst 45 slots (https://www.ironman.com/im703-world-championship) voor het IRONMAN 70.3 Wereldkampioenschap in St. George, Utah, dat in oktober dit jaar plaatsvindt. Een unieke kans!

Ironman Westfriesland_1 Ironman Westfriesland_1
Ironman Westfriesland_2 Ironman Westfriesland_2
Ironman Westfriesland_3 Ironman Westfriesland_3
Ironman Westfriesland Ironman Westfriesland