Wethouder Axel Boomgaars enthousiast over Varend Erfgoed

26-06-2022

HOORNGIDS HOORN | Wethouder Axel Boomgaars heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Stichting Varend Erfgoed. Hij heeft de audiotour geopend. Op de informatieborden bij de schepen wordt vertelt over de geschiedenis van de zeilende visserij en vrachtvaart. Ook kun je luisteren naar verhalen uit de haven (ingesproken door Peter Faber) als je de QR code scant op de borden.

Op zijn Facebookpagina schrijft de kersverse Hoornse wethouder deze enthousiaste tekst: ”Hoorn heeft in haar binnenstad prachtig en uniek varend erfgoed liggen En dat kan je nu nog beter beleven met de openbare verhalenroute met audiotour via QR-code. Was leuk om bij de opening te zijn. Check it out!”

In de Hoornse havens ligt een lint van prachtige historische schepen van de zeilvisserij en vrachtzeilvaart. Dit lint verbindt stad en havens en vertelt het rijke verhaal van Hoorns maritieme verleden en heden. Wandel langs de kades en beleef de verbondenheid van Hoorn met het water.

Ben je nieuwsgierig naar de verhalen, maar heb je niet gelijk de mogelijkheid om van het mooie Hoorn te komen genieten? Ook vanuit je luie zetel kan je deze verhalen beluisteren via deze link: klik_hier (https://izi.travel/en/676d-ontdek-maritiem-erfgoed-hoorn/nl#2cb4e9f3-dd1a-44c1-8b52-a0247f2aeb46) of scan de QR-code.

Foto: Facebook Axel Boomgaars

Wethouder Axel Boomgaars (GL) op bezoek bij Varend Erfgoed Wethouder Axel Boomgaars (GL) op bezoek bij Varend Erfgoed