Theaterdiner 'Molo Uku' door Erno Pickee

Unieke theaterervaring voor Keti Koti in Theater Het Pakhuis

HOORNGIDS HOORN | Tijdens het Theater voor Keti Koti presenteert Het Cultuur Pakhuis de theatrale vertelling Molo Uku, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel door Erno Pickee met illustraties van Hariths Farhan. Erno deelt als Nederlander met Molukse roots zijn perspectief, door dieper in te gaan op de rol van de Molukken in de ontstaansgeschiedenis van Nederland. Deze theatershow is het solodebuut van Erno Pickee, in het dagelijks leven docent marketing en ondernemen op Hogeschool Inholland Haarlem.

In het voormalig VOC-pakhuis is nu Theater Het Pakhuis gevestigd. De gouden erfenis uit het koloniaal verleden van Nederland werd op plekken zoals deze opgeslagen; de specerijen waren waardevoller dan goud. De kruidnagel en nootmuskaat kwamen uit de Molukken.

Janine Slijkhuis, directeur van Theater Het Pakhuis in Hoorn, bedacht samen met schrijver Erno Pickee om zijn driedelige stripboekserie ’Molo Uku’ tot leven te brengen in theatervorm in Theater Het Pakhuis. Janine heeft de serie onder de aandacht gebracht bij theatermaker Barry Emond. Pickee en Emond bleek een goede match. Het project kon een jaar later gerealiseerd worden, nadat subsidies werden toegekend door de gemeente Hoorn en het VSBfonds.

Molo Uku gaat tijdens Keti Koti op vrijdag 1 juli (19.00 uur)  in première in de vorm van een unieke theaterervaring: een theaterdiner in Theater Het Pakhuis. Zaterdag 2 juli (18.00 uur) is er een extra voorstelling.

In de vertelvoorstelling smelt Erno Pickee de geschiedenis, cultuur, taal, geluid, muziek, beeld en eten van het Molukse cultuur moeiteloos samen. Tijdens deze voorstelling worden diverse kleine Molukse gerechten geserveerd.

Op zondag 3 juli (13.00 uur) is er een speciale ’Young Edition’, geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar

Meer informatie over ’Molo Uku’ (http://www.molouku.com/?mc_cid=ee7ce2f169&mc_eid=UNIQID)

Kaartverkoop:

Première theaterdiner - 1 juli (https://www.pakhuishoorn.nl/voorstelling/theater-diner-molo-uku-door-erno-pickee-premiere/)

Extra theaterdiner - 2 juli (https://www.pakhuishoorn.nl/voorstelling/theater-diner-molo-uku-door-erno-pickee/)

’The Young Edition’ - 3 juli (https://www.pakhuishoorn.nl/voorstelling/theater-voor-keti-koto-molo-uku-the-young-edition/)

Tijdens Keti Koti presenteert Het Cultuur Pakhuis Molo Uku door Erno Pickee Tijdens Keti Koti presenteert Het Cultuur Pakhuis Molo Uku door Erno Pickee
Theater Het Pakhuis Theater Het Pakhuis