Keti Koti wordt volgend jaar groter gevierd, wethouder zegt extra geld toe

Raadsvergadering 5 juli

HOORNGIDS HOORN | De viering van Keti Koti in Hoorn is gevolgd door een flink aantal mensen en dit bracht enkele Hoornse politici op het idee om het festival grootser te vieren voor heel Hoorn.

Roy Drommel (GroenLinks) stelde ook namens CU, D66 en PvdA de vraag aan het college om dit mogelijk te maken. Wethouder Axel Boomgaars kan zich goed vinden in het voorstel, maar vindt het antwoord ”ja” te kort. Daarom licht hij toe dat er inclusie- en diversiteitsbeleid wordt opgesteld dat dit jaar nog naar de raad gaat. Keti Koti zal daar een onderdeel van zijn. Bovendien is er in het coalitieakkoord afgesproken meer geld voor inclusie- en diversiteitsbeleid uit te trekken en het is volgend jaar ook 150 jaar geleden, dus is het helemaal niet gek om voor zo’n symbolisch jaar daar extra geld voor uit te trekken. ”We gaan dat in werking stellen met uw maatschappelijke partner.” De wethouder doelt op Stichting Netwerk die ook bij de Keti Koti organisatie van dit jaar betrokken was.

Jeroen van der Veer (Sociaal Hoorn) vraagt hierna het woord. Hij maakt niet zozeer inhoudelijk op de vraag bezwaar, maar wel tegen de procedure. Naar zijn mening betreft het een initiatiefvoorstel, waarbij het lastig is om zonder meerderheden en minderheden in de raad politiek te bedrijven. ”We stellen een vraag om iets voor elkaar te krijgen en het college zegt gaan we doen.” Hij roept op om op een ordentelijke manier politiek te bedrijven, bijvoorbeeld via moties waarop gereageerd kan worden en niet via raadsvragen. 

Wethouder Axel Boomgaars Wethouder Axel Boomgaars