Amendement om geplande vier verbindingen stadsstrand tegelijk aan te leggen aangenomen

Raadsvergadering 5 juli

HOORNGIDS HOORN | Voor de toegang naar het stadsstrand zijn vier verbindingen gepland, maar de aanleg ervan is zoveel duurder geworden dat het college voorstelt voorlopig aan het werk te gaan met twee van deze verbindingen. Het aanleggen van alle vier verbindingen is enige jaren geleden al vastgesteld door de raad.

Een meerderheid van de partijen voelt er niets voor om slechts met twee verbindingen te starten en met de andere te wachten. Er wordt gestemd over een amendement van de Christen Unie waarin wordt gepleit om alle vier verbindingen wel tegelijk aan te leggen. Het amendement wordt aangenomen. Alleen het CDA stemde tegen het amendement.

Fracties vragen om alvast een storting in het reservefonds te doen, zodat de jaarlijkse lasten minder zullen zijn. De raad wil de oorspronkelijke toezeggingen aan de bewoners van de Grote Waal gestand doen. Bovendien bevordert dit de veiligheid van de toegangen.

Wethouder Arthur Helling weet niet zeker of over enige tijd deze oplossing de beste zal blijken te zijn, maar gaf geen negatief stemadvies.

Wethouder Helling (D66) Wethouder Helling (D66)