Waardering voor brandweer vrijwilligers maar geen steun voor wilde motie

Raadsvergadering 5 juli

HOORNGIDS HOORN | In een wilde motie vragen vier Hoornse raadsfracties onder leiding van Fractie Tonnaer aan het college om zo snel mogelijk met vrijwilligers en Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) in gesprek te gaan over de reorganisatie die door de Veiligheidsregio/ brandweer Noord-Holland-Noord is voorgesteld.  

De fracties hopen op het verminderen van de uitstroom van vrijwilligers, zodat de brandveiligheid in wijken en dorpen behouden blijft. In Medemblik is voor een dergelijke motie een meerderheid van stemmen verkregen.

Burgemeester Jan Nieuwenburg nodigt de raadsleden uit om deel te nemen aan een bijeenkomst over dit onderwerp. Hij zegt dat er al met vrijwilligers wordt gesproken en vindt daarom deze motie overbodig. Roger Tonnaer beschouwt de motie ook als signaal om aan te geven hoe belangrijk men dit onderwerp vindt. De VVD ziet in deze motie een steuntje in de rug voor de burgemeester.

De raad deelt wel de zorg en de waardering voor de vrijwilligers, maar is verdeeld over de noodzaak van de motie. Een meerderheid van de raad stemt uiteindelijk tegen de motie.

Burgemeester Jan Nieuwenburg aan het woord Burgemeester Jan Nieuwenburg aan het woord