Gemeenteraadslid Patrick Hoefman sluit zich aan bij Fractie Tonnaer

07-07-2022

HOORNGIDS HOORN | Uit onderstaand persbericht van Fractie Tonnaer blijkt dat gemeenteraadslid Patrick Hoefman zijn raadslidmaatschap van de CDA-fractie verruilt voor Fractie Tonnaer.

PERSBERICHT:

Per direct wordt gemeenteraadslid Patrick Hoefman gemeenteraadslid voor Fractie Tonnaer. Patrick Hoefman is sinds ruim vier jaar gemeenteraadslid in Hoorn en actief als wijkbewoner in Bangert Oosterpolder. 

Zijn vertrek bij de CDA fractie is vooral veroorzaakt door de teleurstellende coalitievorming en het bereikte coalitieakkoord. Fractievoorzitter Roger Tonnaer en de gemeenteraadsleden Simon Broersma, Marieke Rijk, Ellen van der Knaap en Renzo van Houten zijn blij met de komst van gemeenteraadslid Patrick Hoefman. Door de komst van Hoefman groeit Fractie Tonnaer, nu al de grootste fractie in de Hoornse gemeenteraad, van vijf naar zes raadszetels. 

Vertrouwen

Fractie Tonnaer ziet in de kennis en ervaring van Patrick Hoefman een welkome versterking van de fractie. De fractieleden hebben er alle vertrouwen in dat zij met z’n zessen een goed team zullen vormen en met nog meer kracht zich kunnen inzetten voor de inwoners en ondernemers in Hoorn.
Voor het Hoornse College van B&W en de coalitie is de overstap van Hoefman een gevoelig verlies. De nauwelijks drie weken oude college-coalitie begint nu al, uit onvrede over de coalitie, steun te verliezen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 16 maart stemden 3994 Hoornse kiezers op Fractie Tonnaer. 

Raadszaal stadhuis Hoorn Raadszaal stadhuis Hoorn
Patrick Hoefman Patrick Hoefman

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
7-7-2022, 18:58
Om verdere misverstanden uit te sluiten is boven het artikel aangegeven dat het een persbericht van Fractie Tonnaer betreft.

Reactie: (ron)
7-7-2022, 17:32
Dus HoornRadio/HoornGids vindt de coalitievorming 'teleurstellend'? En dan die laatste alinea: verliest de coalitie steun uit onvrede? En vanwaar de toevoeging 'Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 16 maart stemden 3994 Hoornse kiezers op Fractie Tonnaer.'. Moet er dan ook niet bij hoeveel mensen er stemden op de coalitie? Ik vind dit raaarrrrrrrr.

Reactie: (Redactie HoornGids)
7-7-2022, 17:03
Beste Ron, het door HoornRadio/HoornGids geplaatste bericht is een verslag van een politieke overstap van Patrick Hoefman. Daar is niets subjectiefs aan. Wij hebben ook de reactie van het CDA geplaatst. Klassiek om de media te bekritiseren bij een blijkbaar onwelgevallig bericht.

Reactie: (Ron)
7-7-2022, 15:50
Even lijkt het of dit een objectief nieuwsbericht is, maar het blijkt een persbericht van de fractie Tonnaer te zijn. Dat maakt verder niet uit, maar zet het er dan wel duidelijk boven. Of verander het bericht zo, dat het een objectieve berichtgeving wordt.

Reactie: (Nick)
7-7-2022, 14:25
Je puurste zetelroof dit. Alsof dhr Hoefman bij zijn installatie nog wel achter het akkoord stond en een paar weekjes later ineens niet meer. Hij had zijn zetel moeten weigeren!!!