Verduurzamingsactie in Risdam-Zuid

09-07-2022

HOORNGIDS HOORN | In navolging van buurtgroep Risdam-Noord Groen, hebben ook buurtgenoten in Risdam-Zuid de krachten gebundeld om duurzaam aan de slag te gaan. Hoewel de focus van beide groepen verschilt - Risdam Noord-Groen houdt zich voornamelijk bezig met een groene leefomgeving en de groep Risdam-Zuid met verduurzaming - is de overeenkomst dat beide buurtgroepen streven naar duurzaamheid in en voor een leefbaar milieu. Onder leiding van Stichting Buurkracht vormen de heren Tim, Martin, Jan en Pim een enthousiast buurtteam. Tim gelooft in een bottum-up aanpak en participatie: “Zonder betrokken burgers geen duurzaamheid”.

Aankomende tijd zetten zij zich in om zoveel mogelijk buurtgenoten te informeren en te betrekken bij het verduurzamen. Want hoe meer buurtgenoten meedoen, hoe makkelijker het is om de wijk toekomstbestendig te maken en energie te besparen. Er is gestart met het verspreiden van een enquête in de buurt. Buurtbewoners werd gevraagd naar hun wensen met betrekking tot verduurzamen.  Wil men wel verduurzamen en welke ideeën hebben zij daarbij? De interesse bleek met name te liggen bij warmtepompen.

Het buurtteam is recent gestart met het opvragen en analyseren van offertes voor warmtepompen van verschillende leveranciers. Uiteindelijk wordt er op basis van een aantal criteria bij voorkeur één leverancier gekozen. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende type woningen in Risdam-Zuid.  

Na de zomer wordt er een buurtbijeenkomst georganiseerd. Het buurtteam informeert over hun bevindingen en presenteert een aanbod waar buurtgenoten van kunnen profiteren. Het is een mooie kans om samen op te trekken, van elkaar te leren en buurtbewoners verder te helpen.  We hopen op een mooie opkomst tijdens de buurtbijeenkomst!  

Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Hoorn en Stichting Buurkracht. Meer informatie over Buurkracht vind je op www.buurkracht.nl (http://www.buurkracht.nl). Wil je op de hoogte blijven van duurzaam nieuws in Hoorn?  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.puurhoorn.nl (http://www.puurhoorn.nl), de duurzame website van gemeente Hoorn.

 

Bron: Puur Hoorn

Buurtgroep Risdam-Zuid Buurtgroep Risdam-Zuid