Jongelui saboteren klassieke wegjaag-muziek Kloosterpoort

ingevoerd op 3-5-2006

Er klinkt sinds enkele dagen geen klassieke muziek meer in de Kloosterpoort naast de bibliotheek in de Hoornse binnenstad. De snoeren die naar de luidsprekers liepen zijn losgerukt. De gemeente had bijna 6000 euro uitgetrokken voor de geluidsinstallatie om met klassieke muziek hangjongeren weg te pesten.

De poortjes, die van de Wisselstraat en het Kerkplein naar het hofje naast de bibliotheek leiden, zijn zeer geliefd bij rondhangende jongelui. Afgelopen najaar had de gemeente de geluidsinstallatie laten plaatsen om de jongeren weg te krijgen. Het succes was van korte duur, want de snoeren naar de speakers zijn losgerukt.

Reacties
Reactie: (kees )
4-5-2006, 21:51
Nu pas gesloopt?
DAT het gesloopt zou worden dat kon een ’matige-sukkel’ zelfs weten, maar de vraag was alleen: wanneer?

O god......., maar nu kan "het voorjaar" van Vivaldi niet gedraait worden in het voorjaar!!!!!!! En straks "de zomer" in de zomer
Dit artistieke hoogstandje van de ambtenaren loopt nu in het honderd!

€ 6.000,- voor dit setje? Ik had het voor de helft gedaan......

Wat hebben wij in het algemeen toch een krankzinnige ambtenaren in Hoorn, dit geloof je niet. Dat is in Alkmaar bijv. wel even anders.......

Reactie: (Laurie)
4-5-2006, 08:54
’t Is niet waar, zomaar de snoertjes losgerukt? Wat zijn het toch een boefjes, de jeugd van tegenwoordig. Zijn er trouwens bewijzen voor dat jongelui dit op hun geweten hebben? Misschien was een bewoner niet zo gesteld op een stukje klassieke muziek-cultuur? De conslusie blijft natuurlijk dat de geluidsinstallatie kennelijk zodanig is aangebracht dat elke malloot, foei o foei, deze kan termineren.

TIP!

’Mug’ jaagt hangjongeren weg

ROTTERDAM - De RET gaat de overlast van hangjongeren bij bus- en metrostation Zuidplein aanpakken met ultrasone geluidsgolven die alleen hoorbaar zijn voor mensen onder de 25 jaar.

Afgelopen vrijdag is bij Zuidplein voor de eerste keer in Rotterdam met het apparaat, de ’Mosquito’, geëxperimenteerd. Volgens de deelgemeente Charlois, die evenals de politie Rotterdam Rijnmond bij de proef was betrokken, kan nu al worden gesproken van een doorslaand succes.

Kort nadat het speciale luidsprekertje het irritante ’muggengeluid’ had geproduceerd, maakten de eerste jongeren zich al uit de voeten op de trappen in en naar de metrohal.

De RET overweegt het systeem voor een langere testperiode bij station Zuidplein in te zetten. Daarna zal het waarschijnlijk ook op andere ’hotspots’ in de stad worden toegepast.

http://www.ad.nl/rotterdam/article298767.ece


Reactie: (rob verhoek)
4-5-2006, 08:46
Zesduizend euro voor een geluidsinstallatie in de Kloosterpoort om die jongeren weg te pesten? Menig buurthuis zou jaloers zijn geweest op zoiets. En dan ook nog zo aangelegd dat de snoeren kunnen worden weggehaald? Wat een amateuristisch klungelwerk!