Nieuwe buurtbijeenkomsten Risdam-Zuid

ingevoerd op 3-5-2006

In Risdam-Zuid worden in mei nieuwe buurtbijeenkomsten georganiseerd voor de invulling van het Uitvoeringsplan 2007-2008. In 2004 is in deze wijk begonnen met wijkgericht werken. Het Wijkplan Risdam-Zuid 2005-2008 is inmiddels tot stand gekomen samen met het Uitvoeringsplan 2005-2006. De wijkaanpak in Risdam-Zuid gaat nu een volgende fase in door het opstellen van een nieuw uitvoeringsplan 2007-2008.
 
Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige woonomgeving voor elke wijk. Om dat doel te bereiken werkt de gemeente nauw samen met politie, IntermarisHoeksteen, Stichting Netwerk en andere professionele organisaties in wijkteams. Wijkgericht samenwerken staat in de aanpak centraal. Een actieve rol van bewoners is hierbij van belang. Zij worden uitgedaagd om mee te denken en te werken aan een goede leefomgeving. Wijkbewoners weten namelijk als geen ander wat er speelt in de wijk.

Wijkplan
Het wijkteam geeft tijdens buurtbijeenkomsten uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt ervaren. Met deze informatie kan een begin worden gemaakt met de opzet van een wijkplan en een uitvoeringsplan. Het wijkplan bevat plannen voor vier jaar om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. Het uitvoeringsplan bevat de concrete maatregelen en activiteiten voor het eerstvolgende jaar.

Risdam-Zuid
Net als de eerste keer bestaan de buurtbijeenkomsten uit twee delen. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over alle uitgevoerde en niet-uitgevoerde onderwerpen die in de eerste buurtbijeenkomsten naar voren zijn gekomen en in het wijkplan Risdam-Zuid 2005-2008 zijn vastgelegd. Tijdens het tweede deel kunnen de bewoners aan de hand van een vragenlijst kenbaar maken hoe zij hun woonomgeving ervaren. Met deze informatie gaat het wijkteam vervolgens weer aan de slag voor het opstellen van het Uitvoeringsplan 2007-2008.

Overzicht buurtbijeenkomsten
Dinsdag 9 mei: Kaarder, Volder, Marskramer, Stoelenmatter, Ketellapper, Spinner, Wever
Donderdag 11 mei 2006: Karos, Speelwagen, Boerewagen, Sjees, Brik, Kerkewagen, Glazenwagen.
Dinsdag 16 mei 2006: Koperslager, Breeuwer, Het Oude Ambacht, zilversmid, Lijndraaier, Geldelozeweg, Wolkammer, Keern tot Slotenmaker.
Dinsdag 23 mei 2006: Tinnegieter, Porder, Baljuw, Schout, Schepenen, ’t Grachtje Over,  De Huesmolen, Keern vanaf Slotenmaker tot de Dorpsstraat,  Dorpsstraat nrs. 2 t/m 36 (even nummers)
Dinsdag 30 mei 2006: Dorpsstraat nrs. 46 t/m 74 (even nummers), Klipper, Karveel, Botter, Tjalk, Beurtschip, Schoener, Boeier, Hoeker, Galjoen, Koopvaarder.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in Wijkcentrum Risdam, Scheerder 1 en starten om 19.30 uur. De wijkbewoners ontvangen een schriftelijke uitnodiging.