Eerste rit Holland Boven Amsterdam Express volledig uitverkocht!

Droomstart van zomerseizoen voor Museumstoomtram

HOORNGIDS HOORN | Het zomerseizoen bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is van start gegaan. De zomer vol extra activiteiten en themaritten begon vanmorgen met de aankomst om kwart over tien van de eerste Holland Boven Amsterdam Express in Enkhuizen. De twee elk meer dan honderd ton wegende stoomlocomotieven 23071 en 23076 vertrokken vanmorgen vanuit Amsterdam Centraal met 400 enthousiaste reizigers aan boord. Vanuit Enkhuizen reisden zij verder met boot en stoomtram van de Museumstoomtram naar Medemblik en Hoorn.

Op het terrein van de Museumstoomtram in Hoorn werden beide locomotieven van voldoende water voorzien om aan het einde van de middag in sneltreinvaart terug te kunnen keren naar Amsterdam. Dankzij de succesvolle introductie van de Holland Boven Amsterdam Express kan de Museumstoomtram de excursie vaker aan gaan bieden en wordt het voor de toerist uit Amsterdam makkelijker het mooie Westfriesland te bezoeken. Op 13 en 14 augustus wordt de Holland Boven Amsterdam Express nogmaals uitgevoerd, dan met een historische dieseltrein.

Naast de Holland Boven Amsterdam Express laat de Museumstoomtram deze zomer onder andere de sfeervolle Zomeravond Express rijden. Meer over het uitgebreide zomerprogramma bij de Museumstoomtram: www.stoomtram.nl/evenementen (http://www.stoomtram.nl/evenementen)

Holland Boven Amsterdam Express in Hoorn Holland Boven Amsterdam Express in Hoorn

Reacties
Reactie: (JPM Dijst)
27-7-2022, 15:28
Ik wil graag de rit van 13 auguistuis meemaken. Hoe kom ik aan kaarten?