Hoorn verdient eigen permanente covid-vaccinatielocatie

Fractie Tonnaer pleit voor permanente vaccinatielocatie in Hoorn

HOORNGIDS HOORN | Om reden dat er weer een covid-vaccinatieronde aan gaat komen, is onder andere de GGD Hollands Noorden op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), gestart met het werven van nieuwe medewerkers en op zoek naar extra vaccinatielocaties.

Inwoners van Hoorn (75.000) zijn voor vaccinatie nog steeds aangewezen op de vaccinatielocatie in Hem, daarom pleit Fractie Tonnaer in een brief aan het college van burgemeester en wethouders voor een permanente vaccinatielocatie in Hoorn. 

Aan College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: permanente locatie voor covid-vaccinatie in Hoorn

Hoorn, 18 juli 2022

Geacht College,

In NHD van maandag 11 juli jl. hebben we gelezen dat de GGD Hollands Noorden gestart is met het werven van nieuwe medewerkers en op zoek is naar extra vaccinatielocaties. Alle GGD ’en in Nederland zijn zich aan het voorbereiden op mogelijk extra vaccinatierondes na afloop van deze zomer.

In december 2021 en maart 2022 heeft onze fractie gevraagd de GGD te helpen met het zoeken naar een vaste vaccinatielocatie in Hoorn. Fractie Tonnaer vindt nog steeds dat inwoners in Hoorn en niet in Hem gevaccineerd moeten kunnen worden.

Kort na onze tweede oproep werden de inwoners aangenaam verrast met de opening van een tijdelijke vaccinatielocatie in de Noorderkerk. Zelfs in de Grote Waal en Kersenboogerd werd tijdelijk gevaccineerd.

Vergeleken met de vaccinatielocatie in Hem, waar de Hoornse inwoners noodgedwongen naartoe moesten, zijn de tijdelijke vaccinatielocaties in Hoorn een gedeeltelijke verbetering.

Wij vinden nog steeds dat Hoorn een eigen vaccinatielocatie verdient. Daarom pleiten wij opnieuw voor de vestiging van een permanente covid-vaccinatielocatie in onze stad. Een dergelijke permanente vaccinatielocatie hoort bij onze stad met 75.000 inwoners en zal het percentage gevaccineerde ongetwijfeld verhogen.

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Priklocatie Noorderkerk Kleine Noord Priklocatie Noorderkerk Kleine Noord

Reacties
Reactie: (Dirck)
28-7-2022, 14:57
Deze bussen zijn voor niet inwoners Venhuizen onbekend en geen idee welke kant ik dan op moet! Ook de bus tijden en hoe lang onderweg als ze op afspraak gaan prikken? Als heen & terug niet aansluit... mooie hal met eigen auto of op E bike maar die openbaar vervoer pakken, liever vlak bij een willekeurig station... zolang ze maar in in Medemblik gaan prikken....

Reactie: (Bert Putters)
26-7-2022, 10:28
De locatie Hem is prima te bereiken met bus 412. Vanuit Enkhuizen 415 naar station Bovenkarspel/Grootebroek en overstappen op 412. en vanaf Station hoorn rechtstreeks met de 412 naar Hem. Bij halte Torenweg uitstappen en dan is het ongeveer 200 meter lopen naar de STEBO hal. aan de Torenweg. Kijk ook op OV9292

Reactie: (Dirck)
19-7-2022, 13:41
Helemaal mee eens, ook voor niet Horinezen! Ook vanuit Stedebroek of Enkhuizen is Hem niet makkelijk via openbaar vervoer te bereiken, Hoorn wel.... Als ik alle andere locaties zie, ook daar verder van station af. Naast de afstand is redelijke bereikbaarheid ook zeer belangrijke.