Kermis na twee jaar weer terug in binnenstad, teleurstelling over niet doorgaan van vuurwerk

Hoornse fracties stellen Julianapark voor als vuurwerklocatie

HOORNGIDS HOORN | Voor het eerst in twee jaar zal de kermis in Hoorn van 6 tot en met 15 augustus weer in de binnenstad plaatsvinden. Ook kunnen liefhebbers weer te lappen op de laatste maandag van de kermis (15 augustus). Maar het traditionele vuurwerk zal er dit jaar niet zijn, om reden dat de veiligheid vanwege werkzaamheden aan het stadsstrand niet kan worden gegarandeerd. Dit alles blijkt uit een publicatie in het NHD.

Opmerkelijk is dat fracties binnen de Hoornse gemeenteraad niet op de hoogte waren van het niet doorgaan van het vuurwerk en dit feit tot hun teleurstelling uit de krant hebben moeten vernemen. VVD Hoorn, CDA Hoorn, Hoorn Lokaal, D66 Hoorn, Sociaal Hoorn en De Realistische Partij, vragen in een brief aan het college van burgemeester en wethouders of de mogelijkheid bestaat de vuurwerkshow op een andere locatie in de stad te laten doorgaan. Als suggestie wordt de locatie Julianapark genoemd. Zie de brief:

Hoorn, 20 Juli 2022

Artikel 36 vragen: Alternatieve locatie voor Hoorns kermisvuurwerk

Geacht college,

De Hoornse kermis is een groots evenement waar onze gemeente trots op mag zijn. De afgelopen jaren is de kermis, vanwege Corona-omstandigheden op een andere manier gevierd. Gelukkig kan de kermis dit jaar weer plaatsvinden in de Hoornse binnenstad. Traditioneel gezien hoort daar ook de traditionele vuurwerkshow bij. Onze fracties hebben uit het NHD moeten vernemen dat de Hoornse vuurwerkshow dit jaar niet door zou kunnen gaan in verband met de werkzaamheden aan het stadsstrand. Onze fractie betreuren dit en stellen dan ook de volgende vragen.

1. In welke mate is het mogelijk om een alternatieve locatie (bijvoorbeeld Julianapark) aan te wijzen voor de vuurwerkshow tijdens de Hoornse kermis?

2. Bent u bereid om alsnog te besluiten om de Hoornse vuurwerkshow doorgang te laten vinden? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet?

3. Hoe is het voornemen om de vuurwerkshow dit jaar niet te laten plaatsvinden tot stand gekomen?

4. Waarom is de gemeenteraad niet geïnformeerd over het voornemen om de vuurwerkshow niet te laten plaatsvinden dit jaar?

Wij verzoeken u om bovenstaande vragen voor aanvang van de kermis te beantwoorden.

In afwachting van uw antwoord.

Hoogachtend,

Rob Droste, VVD Hoorn

Rob Brandhoff, CDA Hoorn

John Halsema, Hoorn Lokaal

Sabine Bruijne, D66 Hoorn

Jeroen van der Veer, Sociaal Hoorn

Menno Jas, DRP

Vuurwerk Vuurwerk
Vuurwerk_Hoorn Vuurwerk_Hoorn
Vuurwerk gezien vanuit Stortemelk Vuurwerk gezien vanuit Stortemelk