Lunchconcert in de Oosterkerk door organist Gert van Hoef

Woensdagmiddag 10 augustus 13.00 uur

HOORNGIDS HOORN | Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, begint op woensdagmiddag 10 augustus om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Op het programma staan Ein Siegesgesang Israels ’Alla Händel’ van S. Karg-Elert, de Minuet in A majeur van Boccherini, Hope (arr. Gert van Hoef) van Yiruma, Badinerie van J.S. Bach en de Toccata ’God roept ons broeders tot de daad’ van –  K.J. Mulder.

Op 13 jarige leeftijd ontdekte Gert van Hoef het orgel en raakte geïnspireerd door het orgelspel van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Reeds in januari 2009 deed hij mee aan het Interclassic-music orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijdscategorie. In augustus 2020 behaalde hij de eerste prijs bij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw en in 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours.

Gert van Hoef studeerde hoofdvak orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en deed op 21 juni 2017 eindexamen (Bachelor) op het magistrale Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Al sinds het prille begin van zijn carrière plaatst Gert van Hoef filmpjes van zijn orgelspel op YouTube. Mede daardoor geniet hij aanzienlijke bekendheid en geeft hij jaarlijks vele concerten in binnen-en buitenland.   

De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn. De toegang is gratis zodat dit concert voor iedereen toegankelijk is. Na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels: www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl).

Gert van Hoef 2022 Gert van Hoef 2022
Bätz-orgel Oosterkerk Hoorn (foto Mark Heerink) Bätz-orgel Oosterkerk Hoorn (foto Mark Heerink)