Orgelconcert in Lutherse Kerk op woensdag 17 augustus

31-07-2022

HOORNGIDS HOORN | Op woensdagmiddag 17 augustus geeft organist Cees van der Poel een orgelconcert op het Pieter Müller-orgel van de Lutherse Kerk in Hoorn. Cees van der Poel is uitvoerend musicus en studeerde orgel bij Jan van Stokkum (Bussum), Albert de Klerk (Haarlem) en aansluitend orgel, kerkmuziek en piano aan de conservatoria van Amsterdam en Maastricht bij onder meer Hans van Nieuwkoop, Frédéric Meinders en Joop Celis. 

Cees van der Poel is adviseur op orgelbouwgebied, onder meer in samenwerking met kerkelijke koepels en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hij werkt mee aan de Landelijke Opleiding tot Orgeladviseur en maakt deel uit van redactie van het vakblad ‘Het Orgel’.

Programma
Op het programma staat de Grand Dialogue uit: Troisième Livre d’Orgue van Louis Marchand, de Andante für eine Orgelwalze in F-groot van Wolfgang Amadeus Mozart en van Georg Frideric Handel de Suite in g-klein.

Organisatie
Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, begint op woensdagmiddag 17 augustus om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Lutherse Kerk bevindt zich aan de Ramen 4 in Hoorn. De toegang is gratis zodat dit concert voor iedereen toegankelijk is. Na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels: www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl)

Cees van der Poel Cees van der Poel