GGD Hollands Noorden start 5 augustus met apenpokkenvirus-vaccinatiecampagne

03-08-2022

HOORNGIDS REGIO | Vrijdag 5 augustus start GGD Hollands Noorden met de Monkeypox-vaccinatiecampagne. Dit is een preventieve vaccinatie. De door het ministerie beschikbaar gestelde vaccins zijn bedoeld voor specifieke risicogroepen. Dat zijn de mensen met de grootste kans op monkeypox. Op die manier wordt de uitbraak van het virus het snelst beperkt.

Wie worden preventief gevaccineerd?
De selectiecriteria voor wie in aanmerking komt voor het vaccin zijn geformuleerd door het ministerie van VWS en het RIVM. Iedere persoon die tot de geselecteerde doelgroep behoort ontvangt een uitnodiging, via GGD Hollands Noorden (e-mail), huisarts of HIV-poli. Zonder persoonlijke uitnodiging komen mensen op dit moment niet in aanmerking voor een vaccinatie. Het is niet mogelijk zelf een afspraak te maken voor een vaccinatie.

Wie worden nog meer gevaccineerd? 
Mensen die intensief (bijvoorbeeld seksueel) contact hebben gehad met een persoon met monkeypox kunnen ook baat hebben bij vaccinatie. Deze personen worden door de GGD samen met de betrokkene opgespoord en zo nodig benaderd voor een vaccinatie. 

Meer informatie? 
Meer informatie over monkeypox (apenpokkenvirus) is te vinden op de websites van GGD Hollands Noorden: https://www.ggdhollandsnoorden.nl (https://www.ggdhollandsnoorden.nl)/, het RIVM en SOA Aids Nederland. Ook kan men bellen naar 088-0100562 (dagelijks van 09.00-17.00 uur).

Vaccinatie man door dokter Vaccinatie man door dokter