Cultuurweekend Hoorn: aftrap van cultureel seizoen

09-08-2022

HOORNGIDS HOORN | In het weekend van 2, 3 en 4 september staat de Hoornse binnenstad weer in het teken van kunst en cultuur. Vanaf eind augustus kunt u al genieten van muziek en buitenfilm op de binnenplaats van het Oostereiland. Op zaterdag en zondag 3 en 4 september is er de grote Cultuurproeverij bij talrijke culturele instellingen in de Hoornse binnenstad. Op zaterdagavond zijn er als vanouds weer de Hoornse Havenconcerten in de haven van de Karperkuil, en dan op zondag natuurlijk weer de vertrouwde Kunst- en Cultuurmarkt in de Hoornse Binnenstad. Dit alles wordt georganiseerd door Cultuur Hoorn, de samenwerking van alle culturele instellingen in Hoorn.

De Cultuurproeverij op zaterdag en zondag biedt u een prachtig inkijkje van wat er het komend culturele seizoen allemaal te beleven is in Hoorn. Er zijn voorstellingen, workshops, lezingen en optredens voor jong en oud. Muziekschool Boedijn heeft een mini Open Huis, Talenten Theater organiseert een proeflesdag, in de Statenpoort zijn er korte kunstlezingen over Art Nouveau en Art Deco door de Blauwe Schuit, en zo zijn er verdeeld over de hele binnenstad meer dan 100 prachtige ontdekkingen en ontmoetingen voor jong en oud. 

Gratis
Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar een aantal locaties heeft een beperkte capaciteit. Wilt u zeker zijn van een plekje, dan kunt u vooraf een plaatsje reserveren via de website www.cultuurweekendhoorn.nl. De reserveringskosten zijn €2,50 per ticket, u krijgt dan gratis een kopje koffie of thee aangeboden.
Zaterdagavond 3 september kunt u tijdens de Hoornse Havenconcerten genieten van de muziek van leerlingen van muziekschool Boedijn, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet met jazz-zangeres Anna Serierse en The Bentleys & Bendellas.

Kunst- en Cultuurmarkt
Op zondag 4 september kunt u weer genieten van het complete kunst- en cultuuraanbod van Hoorn en omgeving tijdens de 17e editie van de Kunst- en Cultuurmarkt. Ruim 100 kunstenaars komen vanuit alle windstreken en nemen u mee in hun wereld van creativiteit: schilder- en tekenkunst, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek. 
De theaters, musea en andere culturele instellingen uit de regio presenteren hun nieuwe programma op de cultuurmarkt. Dé plek om je te oriënteren en te laten inspireren. Verzamel tips en neem folders en flyers mee. 
Ook YoungArt is natuurlijk weer van de partij, dit keer op de locatie Dal/Spoorstraat. Kinderen worden kunstzinnig uitgedaagd. Ze kunnen verkleden, dansen en tekenen. De voorleestent is natuurlijk ook weer aanwezig. 
Het belooft al met al een bruisend cultureel weekend te worden. Zorg dat u erbij bent en laat u verrassen. Voor het complete actuele programma en het bestellen van tickets, zie:www.cultuurweekendhoorn.nl (http://www.cultuurweekendhoorn.nl)

Talenten Theater Talenten Theater