Hovocubo ten onder tegen aanstormend Frans kampioen Mouvaux Lille

14-08-2022

HOORNGIDS HOORN | Als onderdeel van het oefenprogramma speelde Hovocubo zaterdagmiddag tegen het uitstekende zaalvoetbalteam Mouvaux uit Lille in Frankrijk. De noordfransen speelden een week geleden nog tegen de kampioen van Luxemburg, welke wedstrijd in eigen huis winnend werd afgesloten met 3-1. De spelers hebben een semi-professionele status, met in de gelederen Rafael Sanna, die onlangs is verkozen tot Beste Speler in de afgelopen Franse competitie. Danzij de steun van sponsors, de voorzitter die beschikt over goede contacten, en ook burgemeester Eric Durand, kan worden gespeeld op het hoogste nationale niveau, met spelers die stuk voor stuk international zijn. Niet alleen uitkomend voor Frankrijk, maar ook spelers die uitkomen voor België, Italië, Spanje en zelfs Brazilië. Mouvaux, de afgelopen drie jaar als tweede geëindigd in de Franse competitie, is een zeer ambitieuze club en kent als doelstelling om nummer 1 van Frankrijk te worden en aansluitend succes te boeken op Europees niveau om uiteindelijk de Champions League te winnen. Tegen deze ambitieuze club mocht Hovocubo het zaterdagmiddag opnemen.

Voor de Fransen was het slechts een korte ritje. Na iets meer dan drie uur rijden arriveerden ze ruim op tijd in Hoorn om de vriendschappelijke wedstrijd af te wikkelen tegen de Nederlandse kampioen Hovocubo uit Hoorn. Bij de Fransen speelde de van Hovocubo afkomstige Soufian Charraoui. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Soufian nog toegesproken door voorzitter Winfred Wester waarbij hij een cadeau kreeg overhandigd.

De Kreek
De wedstrijd werd gespeeld in De Kreek in de wijk Bangert en Oosterpolder. Een prima complex, met als minpunt dat voor de toeschouwers op de tribune een deel van de speelzaal niet kan worden overzien. Vanwege de hitte waren de deuren van de sporthal opengezet. Ondanks de hitte en de open deuren in de hal bleken de beide teams zeer gemotiveerd om er een goede wedstrijd van te maken. De scheidsrechters bleken bereid veel toe te laten, waar door de Fransen voorafgaand aan de wedstrijd al voor werd gevreesd.
Na 8 minuten officiële speeltijd kwam Hovocubo op voorsprong door Oualid Tarifit na een fraaie combinatie. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk doordat Rafael Sanna een diepe bal wist binnen te koppen. Na 14 minuten vroeg Hovocubo-coach Sander van Dijk een time-out aan, die tevens gebruikt werd als drinkpauze. Met nog 2 minuten op de klok trachtten beide teams met een offensiefje nog op voorsprong te komen. Ondanks aandringen van beide zijden werd er niet meer gescoord in de eerste helft. Ruststand 1-1.

Tweede helft
Na 4 minuten in tweede helft slaagde Edgar Varela erin om na een fraaie uitbraak tot scoren te komen voor Mouvaux: 1-2. Na een uitstekende combinatie zorgde Noureddine Oulad Ben Youssef dat de stand weer gelijk werd getrokken: 2-2. Vanwege de hitte moest met enige regelmaat de vloer worden drooggemaakt om uitglijden te voorkomen. Met nog 7 minuten te spelen tikte Lazar Milosavljevic de bal binnen voor de 2-3, om vlak daarna na een snelle uitbraak op 2-4 te komen door een doelpunt van Soufian Charraoui. Met nog 2 minuten te gaan werd het 2-5 door Braziliaans international Petterson Gomes Medeiros, kortweg Pett. Het moegestreden Hovocubo wist toch nog tot scoren te komen. Met nog 30 seconden op de klok tekende Faisel Mellah voor de eindstand van 3-5.
Al met al kende deze oefenwedstrijd weinig hoogstandjes van beide kanten, waardoor vaak gezocht werd naar schoten van afstand, die voor de weer uitstekend keepende Dave Stet geen enkel probleem opleverden. Vaak stond hij ook aan de basis van een snelle uitval. In het laatste deeel van de wedstrijd kreeg doelman Melvin Habets de kans om zijn kwaliteiten te tonen.
In het spel van Hovocubo was te merken dat de groep nog maar relatief kort bezig is in de voorbereiding. Veel slordigheden in het spel, spelhervattingen die niet goed waren doorgesproken, maar daar tegenover stonden minstens zoveel pluspunten. Hovo heeft een uitstekend team en zal ongetwijfeld weer meestrijden voor het landskampioenschap en de Champions League.
Zaterdag 20 augustus speelt de club tegen de Franse kampioen Sporting Club de Paris in Parijs. Op maandag 22 augustus speelt Hovo tegen VNS United in Amsterdam.