Kunst in de etalage

Van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 11 september 2022

HOORNGIDS HOORN | De fotoclub ’Fotovrienden West-Friesland’ uit Hoorn gaat opnieuw de uitdaging aan. Samen met niet minder dan 31 winkeliers organiseren zij in het Hoornse centrum het evenement ’Kunst in de Etalage’. De fotoclub is heel blij met het groeiend aantal winkeliers dat deelneemt. Jaar op jaar reageren de winkeliers positief op het evenement. 

Twee weken lang exposeren de enthousiaste fotoclubleden hun werk in de etalages van deze winkeliers. Er is bewust gekozen voor de expositieperiode van 27 augustus tot en met 11 september. In het eerste weekend van september start namelijk het nieuwe culturele seizoen. Op 2, 3 en 4 september staat een weekend van kunst, cultuur en muziek op het programma, met op 4 september de alom bekende Kunstmarkt.

De Fotovrienden West-Friesland hebben een speciale looproute uitgezet door het centrum van Hoorn. Deze voert langs alle etalages van de winkeliers die aan het evenement meedoen. De looproute is op de website van de fotoclub te vinden: www.fotovriendenwestfriesland.nl. Bij deelnemende winkeliers en diverse andere locaties liggen vanaf eind augustus flyers met de looproute.

Ook dit jaar worden de etalages van de deelnemende winkeliers beoordeeld door een jury. Met de “mooiste presentatie in de etalage” strijden de winkeliers om de felbegeerde eerste plek. De presentatie van het fotowerk is daardoor een ware samenwerking tussen fotograaf en winkelier, waarmee etalage en foto op een zo origineel mogelijke wijze op elkaar aansluiten. Juryleden uit de kunst- en/of fotografiewereld zijn uitgenodigd om de etalages te beoordelen. De uitreiking van de 1e, 2e en 3e prijs aan de winnende winkeliers zal in september plaatsvinden. 

Kijk voor meer informatie op de website www.fotovriendenwestfriesland.nl (http://www.fotovriendenwestfriesland.nl)of op de Facebookpagina “Kunst In De Etalage Hoorn”.

Kunst in de etalage2 Kunst in de etalage2
Kunst in de etalage Kunst in de etalage