45 jaar Emancipatie Hoorn

15-08-2022

HOORNGIDS HOORN |Over emancipatie is het laatste woord nog niet gezegd. De oplevende belangstelling voor emancipatie in brede zin, voor diverse doelgroepen en hedendaagse thema’s zoals diversiteit en inclusiviteit, heeft de werkgroep Emancipatie Hoorn geïnspireerd om in 2022 verleden en heden van de emancipatiebeweging met elkaar in verbinding te brengen.

 

Er komt een speelse en ontspannende bijeenkomst in de schouwburg op donderdag 1 september 2022, aanvang 16 uur. Het verhaal van emancipatie en van het Vrouwenhuis, gestart in 1977, zal weer in herinnering worden gebracht en de relatie gelegd met het heden.

Themanummer

Dan zal ook een themanummer over de geschiedenis van 45 jaar emancipatiebeweging in Hoorn verschijnen, een speciale uitgave van de Publicatiestichting Bas Baltus, het verhaal van een (ludieke) strijd, brandstichting, solidariteit, kraken, scholing, economische zelfstandigheid en vooral mondig wordende vrouwen.

Het rijk geïllustreerde magazine telt 40 pagina’s. Het verschijnt op 1 september.

De prijs van het magazine is €3,50. U kunt bestellen via de website van Oud Hoorn zie Nieuwe uitgave PSBB 45 jaar Emancipatie of door een mailtje te sturen naar psbbhoorn@hotmail.com (mailto:psbbhoorn@hotmail.com) met vermelding van naam en telefoonnummer en gelijktijdig overmaken van €3,50 naar IBAN NL 56 RABO  0329 7027 26 t.n.v. PSBB Hoorn.

Aanmelden voor 1 september graag via psbbhoorn@hotmail.com (mailto:psbbhoorn@hotmail.com)

 

vrouwenpand vrouwenpand