Verkeersslachtoffer IJsselweg / Maasweg overleden

22-08-2022

HOORNGIDS HOORN | Begin deze maand vond wederom een ernstig ongeval plaats op de kruising IJsselweg / Maasweg in Hoorn. Daarbij raakte een fietser ernstig gewond terwijl hij het kruispunt overstak en een naderende auto hem niet kon ontwijken. Het slachtoffer is als gevolg van de aanrijding uiteindelijk overleden. 
In een eerder stadium had de politieke partij Hoorn Lokaal al vragen gesteld om de verkeersveiligheid te verhogen. Het leidde tot het plaatsen van extra verkeersborden. Dat lijkt echter slechts ten dele tot verbetering van de onheilsplek te hebben gezorgd. Niet alleen doordat zich nog steeds ongevallen voordoen, maar omwonenden zien ook veel bijna-ongevallen, mede door de toename van de verkeersdrukte aldaar van en naar Bangert en Oosterpolder. 

Onderzoek
Er is inmiddels een onderzoek gaande om de verkeersveiligheid ter plekke te verbeteren. Het zal moeten leiden tot een verbetering van de door velen als onoverzichtelijk beschouwde kruising. Mogelijk zullen er verkeerslichten worden geplaatst.

Kruising IJsselweg - Maasweg Kruising IJsselweg - Maasweg