Cultuurweekend Hoorn ook voor de kerken van Blokker en Zwaag

25-08-2022

HOORNGIDS HOORN | Op zaterdag 3 september maken stadsorganist Mark Heerink en trompettist Wouter Hakhoff tijdens het Cultuurweekend een concerttour langs kerken in Zwaag, Blokker en Hoorn. De tour eindigt in de Oosterkerk waar ook slagwerker Glenn Liebaut zich aansluit voor een spectaculair slotconcert.

Het Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Met op zaterdag en zondag de Cultuurproeverij en de Hoornse Havenconcerten, op zondag de grote Kunst- en Cultuurmarkt en dit jaar dus ook een concerttour langs de diverse kerken.  

Concerttour
10.00-10.30 uur Dorpskerk van Zwaag, Kerkenlaan 8
11.30-12.00 uur Dorpskerk van Blokker, Westerblokker 105
13.00-13.30 uur Lutherse kerk Hoorn, Ramen 4
14.30-15.00 uur Koepelkerk Hoorn, Grote Noord 15
16.00-17.00 uur Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 60
Op het programma staan werken van Storace, Piazolla, Bozza, een improvisatie en in de Oosterkerk ook de Bolero van Ravel. De toegang is gratis.

Organisatie
Deze concerttour wordt georganiseerd door stadsorganist Mark Heerink en de Stichting Concertfonds Hoornse Orgels. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Concertfonds Hoornse Orgels:  www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl)

Wouter Hakhoff (foto Rob Brakel) Wouter Hakhoff (foto Rob Brakel)
Mark Heerink - foto Hans Albers Mark Heerink - foto Hans Albers
Glenn Liebout Glenn Liebout