Hollandia komt in slotminuut langszij tegen RKAVV

Delano Woud schiet Hollandia naast RKAVV

HOORNGIDS HOORN | Hollandia, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde divisie, heeft een heel ander team ten opzichte van vorig jaar. Nieuwkomers Delano Woud (ex Zaandijk en KFC), Michael Lanting (ex Odin), Daniel Meijers (Heerenveen) en Dennis Jansen (ex ZOB) zijn duidelijk versterkingen. Dat bleek ook in de uitwedstrijd in Leidschendam tegen RKAVV.

Gelijk in het begin van de wedstrijd was er een enorme kans voor Meijers. Hij werd neergelegd, maar scheidsrechter Michel Nijdeken zag er het spelen van de bal in. Aan de andere kant probeerde Khashayar Saeb de doelmankwaliteiten van goalie Wiese van Hollandia. Hij redde fraai. Ook Lanting van Hollandia probeerde een afstandsschot, maar de doelverdediger van RKAVV Ten Kroode hield zijn doel schoon. Hollandia kreeg het zwaar. RKAVV was in die fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Al waren er ook een enkele kansen voor Michael Lanting.
De goals vielen nog voor rust. RKAVV kreeg een vrije schop op links en Edwin Aguave liet Wiese kansloos, 1-0. Vlak daarna volgde een tegenaanval van Hollandia. Een andere nieuwkomer in de selectie, Stezo Knott, schoot gelijk de 1-1 binnen. Er volgden daarna over en weer nog wel kansen maar de ploegen gingen met 1-1 rusten.

Tweede helft
Na rust had Hollandia de pech dat zij een paar keer werden teruggefloten vanwege buitenspel. Opnieuw een vrije schop deed hen de das om: 2-1. RKAVV ging vertragen. Wat eigenlijk goed uitkwam, zoals later bleek. Hollandia had het geluk niet mee. Een mooi gericht schot van Romeco Fencunda, werd uit de kruising getikt door doelman Ten Kroode. Inzetten van Akinribola werden bekwaam gestopt door Wiese, die zijn ploeg in de race hield voor een gelijkspel. De vele vertragingen, wisselingen en zogenaamde blessures bezorgden de thuisclub uiteindelijk zelf de nekslag. In de 7e of 8e minuut van de blessuretijd zag de van KFC overgekomen Delano Woud een gaatje en frommelde de bal achter doelman Ten Kroode: 2-2. Iedereen van Hollandia haalde opgelucht adem. Met een punt is het beter terugreizen naar Hoorn dan puntloos. Anand Jagdewsing was vol lof over de inzet van zijn spelers in de microfoon van de naar Leidschendam afgereisde verslaggever van HoornRadio.

Verslag en foto’s: Bert Putters